• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اعلام اسلام در احادیث سوره کافرون

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف





اعلام اسلام در احادیث سوره کافرون، از مباحث مرتبط به احادیث تفسیری اهل بیت (علیهم‌السّلام) درباره آیه ششم سوره کافرون می‌باشد. مفهوم کلی سوره کافرون توحید عبادی و جداسازی راه مسلمانان از کافران است. خداوند متعال در سوره کافرون رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) را دستور می‌دهد به اینکه برائت خود از کیش وثنیت و بت‌پرستی آنان را علنا اظهار داشته، و خبر دهد که آنها نیز پذیرای دین وی نیستند، پس نه دین او مورد استفاده ایشان قرار می‌گیرد، و نه دین آنان آن جناب را مجذوب خود می‌کند، بنابراین نه کفار می‌پرستند آنچه را که آن جناب می‌پرستد، و نه تا ابد آن جناب می‌پرستد آنچه را که ایشان می‌پرستند، پس کفار باید برای ابد از سازش‌کاری و مداهنه آن جناب مایوس باشند. در احادیث تفسیری اهل بیت از آیه ششم سوره کافرون، توصیه شده است که فرد با صراحت دین خود را اسلام اعلام کرده و بر پایبندی به آن تأکید کند.



(لَکُمْ دِینُکُمْ وَ لِیَ دِینِ) دین شما برای خودتان و دین من برای خودم.
تاکید این آیه بر نفی سابق است؛ یعنی دین شما مختص شماست، من هرگز آن را نخواهم پذیرفت، دین من نیز مختص به خودم می‌باشد شما آن را نخواهید پذیرفت، خدایم این چنین خبر داده است، نظیر: (وَأُوحِيَ إِلَىٰ نُوحٍ أَنَّهُ لَنْ يُؤْمِنَ مِنْ قَوْمِكَ إِلَّا مَنْ قَدْ آمَنَ فَلَا تَبْتَئِسْ بِمَا كَانُوا يَفْعَلُونَ.) مراد آن نیست که ماندن شما در دینتان جایز است و یا دین شما را تقبیح نخواهم کرد، بلکه منظور آنست که: این راه اختصاص به شما دارد، من آن را نخواهم پذیرفت.


«عَنْ عَامِرِ‌ بْنِ‌ جُذَاعَهًَْ عَنْ اَبِی‌عَبْدِ‌اللَّهِ (علیه‌السّلام): قَالَ فَاِذَا فَرَغْتَ مِنْ قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ فَقُلْ دِینِیَ الْاِسْلَامُ کَذَلِکَ اَمُوتُ وَ اَنَا مِنَ الْمُسْلِمِینَ وَ عَلَیْهِ اَمُوتُ وَ عَلَیْهِ اُبْعَثُ اِنْ شَاءَ اللَّهُ تَعَالَی وَ تَقَدَّسَ.»
عامر بن‌ جذاعه از امام صادق (علیه‌السّلام) روایت می‌کند که فرمود: «هرگاه از خواندن سوره: قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ؛ فارغ شدی بگو: دین من اسلام است، اینگونه می‌میرم و من از مسلمانان هستم و بر این دین می‌میرم و بر این دین برانگیخته می‌شوم اگر خداوند تعالی و تقدس بخواهد.


۱. کافرون/سوره۱۰۹، آیه۶.    
۲. هود/سوره۱۱، آیه۳۶.    
۳. قرشی، سید علی اکبر، تفسیراحسن‌الحدیث، ج۱۲، ص۳۸۴.    
۴. نوری، حسین، مستدرک الوسائل، ج۴، ص۱۸۰.    
۵. مظفر، مشتاق، عیون الغرر، ص۳۹.    



• مراد خانی، کاظم، بحار الانوار فی تفسیر الماثور للقرآن.






جعبه ابزار