• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حرز حضرت مهدی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از راه‌ های در امان ماندن از بلاها استفاده از حرز حضرت مهدی (علیه‌السلام) است که این حرز دعایی منسوب به آن حضرت می‌باشد.



دعای منسوب به حضرت مهدی (علیه‌السّلام) برای در امان ماندن از بلاها و گرفتاریها می‌باشد که معروف به حرز حضرت مهدی (علیه‌السلام) است و حرز، در لغت به معنای جای استوار و پناهگاه است. نیز دعای حفظ و تعویذ را گویند. در اصطلاح، بیشتر معنای دوم مقصود است؛یعنی هرگونه دعای خواندنی و نوشتنی، بلکه هرگونه تعویذی است که مایۀ حفظ باشد و به وسیلۀ آن پناه جویند.


وجه مشترک بین همۀ حرزها، به کار بستن آن‌ها برای محفوظ ماندن شخص و یا همراهان یا اموال او از گزند دشمنان یا پیش آمدهای ناگوار و حوادث پیش بینی نشده روزگار است. برخی حرزها مانند سایر احادیث و دعاها با ذکر سند معتبر از معصوم نقل شده است؛ اما بعضی از آن‌ها استناد محکمی ندارد.
هریک از حرزها، ویژگی‌هایی دارند که در کتاب‌های دعا مورد اشاره قرار گرفته است. برای هرکدام از معصومان (علیهم‌السّلام) حرزهایی نقل شده است که بعضی از آن‌ها شهرت بیشتری دارند؛ یکی از آن‌ها حرز حضرت مهدی (عجل الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) است که چنین است:
بسم الله الرحمن الرحیم یا مالک الرقاب یا هازم الاحزاب یا مفتح الابواب یا مسبب الاسباب سبب لنا سببا لا نستطیع له طلبا بحق لا اله الا الله محمد رسول الله صلی الله علیه و اله و سلم.


۱. ابن منظور، لسان العرب، ج۵، ص۳۳۳.    
۲. طریحی، فخرالدین، مجمع البحرین، ج۴، ص۱۵.    
۳. کفعمی، ابراهیم، المصباح، ص۳۰۵.    
۴. سید بن الطاووس، مهج الدعوات، ص۴۵.    



فرهنگ‌نامه مهدویت، سلیمیان، خدامراد، ص۱۶۳، برگرفته از مقاله «حرز حضرت مهدی».    



جعبه ابزار