• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سید عبدالوهاب طالقانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



«دکتر سید عبدالوهاب طالقانی»، فرزند سید علی در سال ۱۳۰۹ ش در شهر اصفهان متولد شد. وی دارای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی می‌باشد و در عرصه قرآنی فعالیهایی داشته است.



«دکتر سید عبدالوهاب طالقانی»، فرزند سید علی و داماد آیت‌الله حاج سید مرتضی موحد ابطحی، در سال ۱۳۰۹ ش در شهر اصفهان متولد گردید.
تحصیلات حوزوی را تا پایان سطح در حوزه علمیه اصفهان به پایان رسانید. وی با جدیت و تلاش کم نظیر، به موازات فعالیت‌های دینی و تدریس در آموزش و پرورش در دانشکده الهیات دانشگاه تهران تحصیلات خود را برای گرفتن لیسانس ادامه داد و در همان دوران سال ۱۳۶۳ به لبنان رفت و دوره تخصصی «روانشناسی پرورشی» را در دانشگاه بیروت در مدت یکسال طی نمود.




۲.۱ - فعالیت‌های فرهنگی

در سال ۱۳۳۷ آموزشگاه زبان تاسیس نمود و در کنار تدریس در دبیرستان‌ها، با مدیریت آموزشگاه و تدریس در آن فعالیت‌های آموزشی خود را با جدیت بیشتری دنبال نمود تا اینکه در سال ۱۳۴۴ با تاسیس دبیرستان حکیم سنایی و گسترش آن به مجموعه مدارسی آموزشی حکیم سنائی، یکی از موفق‌ترین مراکز آموزشی آن سال‌ها را پایه ریزی نمود.
ایشان بعد از آن که موفق به دریافت مدرک فوق لیسانس از دنشگاه تهران در رشته الهیات شد در سال ۱۳۵۴ با استفاده از تحقیقاتی گسترده که حاصل سفرهای علمی او به کشورهای عربستان، مصر، لبنان، سوریه و علی الخصوص از محضر مفسر بزرگ قرآن علامه طباطبایی، - موفق به اخذ دکتری خود با عنوان رساله «علوم قرآن و اهم فهرست منابع» شد.

۲.۲ - فعالیت بعد از انقلاب

پس از انقلاب اسلامی ایران با پیشنهاد مرحوم آیت‌الله مطهری به عنوان اولین استاندار جمهوری اسلامی ایران در استان چهارمحال و بختیاری انتخاب شد. سپس به عنوان مشاور عالی شهید رجایی (وزیر وقت آموزش و پرورش) مشغول به کار شد.
در سال‌های ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۷ و ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۴ نماینده دائمی سازمان حج و زیارت ایران در عربستان بود از سال ۱۳۶۲ به امر حضرت آیت‌الله العظمی گلپایگانی مسئول دارالقرآن الکریم گردید و با طرح‌های: دایره المعارف القرآن الکریم، الکشاف الموضوعی لایات القرآن الکریم، معجم مصنفات الشیعه حول القرآن، تشکیل ۵ دوره کنفرانس تحقیقات علوم و مفاهیم قرآن، انتشار نشریه مخصوص قرآن به عربی به نام رساله القرآن به این موسسه رونق خاصی بخشید.
ایشان از سال ۱۳۷۴ تا ۱۳۸۶ در سمت مدیر عامل بنیاد فرهنگی امام محمدباقر با راه اندازی ۱۴ واحد آموزشی در اصفهان مشغول به خدمت بود.


علوم قرآنی و فهرست منابع آن؛
تاریخ تفسیر؛
قرآن و پیامبر اعظم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم ؛
شهید و شهادت؛
اصول و فروع دین؛
طرح دائره المعارف قرآن؛
آشنایی با مقررات عربستان؛
سلسله مقالات علمی و نقد ترجمه‌های قرآنی در مجله‌های ترجمان وحی، بینات، میراث جاوید، کیهان اندیشه و کوثر.


نرم افزار تا حضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار