• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

میرزامحمدتقی مجتهد مازندرانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مجتهد مازندرانی، میرزا محمدتقی
از علمای مجاهد ایران در قرن سیزدهم هجری. به نوشته روزنامه وقایع اتفاقیه،‌و ناسخ التواریخ در جمادی الثانی ۱۲۷۳ ق وی به همراه چند تن دیگر از علمای برجسته مازندرانی و استرآباد (گرگان)، از جمله حاج ملا عبدالله مجتهد، حاج ملا محمد اشرفی،‌حاج میرزا حسین مجتهد و شیخ نصرالله قاضی پس از اشغال بندر بوشهر توسط انگلیسی ها، فتوای جهاد صادر کردند و در نامه ای به ناصرالدین شاه یا صدراعظم، آمادگی خود و داوطلبان مازندران و استرآباد را در نبرد با نیروهای انلیسی اعلام داشتند.
از زندگی او اطلاع دقیقی در دست نیست. زیرا چند عالم مازندرانی و استرآبادی به همین نام در قرن سیزدهم می زیسته اند. اول، ملامحمدتقی استرآبادی (- پیش از ۱۲۹۴ ق)، از علمای بزرگ استرآباد بود که در لنگرود اقامت داشت؛ دوم،‌ملامحمدتقی نوری ( – پس از ۱۲۷۳ق) مؤلف کتاب های الرساله الشهابیه و فی علاج الوبا؛ سوم، میرزا محمدتقی ساروی که از علمای مشهور ساری بود و به نوشته آقابزرگ تهرانی وفات او ظاهراً در ۱۳۰۶ ق بوده است.
منابع: استرآبادنامه، ۱۹۴-۱۹۵؛ تاریخ روضه الصفا فی سیره الانبیا و الملوک و الخلفا، ۷۳۱:۱۰، روزنامه وقایع اتفاقیه، ۲۰۶۰:۳، سفرنامه استرآباد و مازندران گیلان،‌۱۰۶، طبقات اعلام الشیعه: الکرام البرره فی القرن الثالث بعد العشره،‌۲۰۳:۱، ۲۳۱-۲۳۲، کرانه های جنوبی دریای خزر، ۴۱۰٫

کلیدواژه ها:



جعبه ابزار