• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تفسیر روایی کافرون

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف





مفهوم کلی سوره کافرون توحید عبادی و جداسازی راه مسلمانان از کافران است. خداوند متعال در سوره کافرون رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) را دستور می‌دهد به اینکه برائت خود از کیش وثنیت و بت‌پرستی آنان را علنا اظهار داشته، و خبر دهد که آنها نیز پذیرای دین وی نیستند، پس نه دین او مورد استفاده ایشان قرار می‌گیرد، و نه دین آنان آن جناب را مجذوب خود می‌کند، بنابراین نه کفار می‌پرستند آنچه را که آن جناب می‌پرستد، و نه تا ابد آن جناب می‌پرستد آنچه را که ایشان می‌پرستند، پس کفار باید برای ابد از سازش‌کاری و مداهنه آن جناب مایوس باشند.



(قُلْ یَا اَیُّهَا الْکَافِرُونَ) بگو‌ای کافران.
منظور از «الکافرون» کفار معهود و مخاطب رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) هستند و وصف کافرون علت «لا اعبد» است.


«عَنِ الْاَزْدِیِّ عَنْ اَبِی عَبْدِ اللَّهِ (علیه‌السّلام) یَقُولُ فِی (قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ) یَا اَیُّهَا الْکَافِرُونَ وَ فِی(لا اَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ) اَعْبُدُ رَبِّی وَ فِی وَ لِیَ دِینِ دِینِی الْاِسْلَامُ عَلَیْهِ اَحْیَا وَ عَلَیْهِ اَمُوتُ اِنْ شَاءَ اللَّهُ.»
ازدی از امام صادق (علیه‌السّلام) درباره‌ (قُلْ یا اَیُّهَا الْکافِرُونَ • لا اَعْبُدُ ما تَعْبُدُونَ) نقل کرده است که فرمود: «پروردگارم را می‌پرستم و دین من برای خودم است. دین من اسلام است و بر این دین زندگی می‌کنم و بر این دین می‌میرم اگر خدا بخواهد».


۱. کافرون/سوره۱۰۹، آیه۱.    
۲. قرشی، سید علی اکبر، تفسیراحسن‌الحدیث، ج۱۲، ص۳۸۴.    
۳. کافرون/سوره۱۰۹، آیه۱-۲.    
۴. مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۹۲، ص۳۳۹.    
۵. حویزی، عبدالعلی، نورالثقلین، ج۵، ص۶۶۸.    
۶. حمیری، ابوالعباس، قرب الاسناد، ج۱، ص۴۵.    



• مراد خانی، کاظم، بحار الانوار فی تفسیر الماثور للقرآن.






جعبه ابزار