• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حوزه علمیه شهرکرد

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



شهرکرد، مركز استان چهارمحال و بختیاری است. بناهاي تاريخي شهر، سابقه اسلام را در اين خطه به قرون ششم و هفتم هجري مي‌رسانند. ليكن وجود مقبره امامزاده دو معصوم (عليه‌السلام) از سابقه تشيع اين شهر در قرون اوليه خبر مي‌دهد.
موسس حوزه شهرکرد میرسیدمحمد امام جمعه و سیدابوالقاسم نجفي می‌باشند البته این حوزه قدمت تاریخی زیادی ندارد. شهرکرد دارای حوزه علمیه خواهران و برادران می‌باشد.



«مدرسه علمیه امامیه» شهركرد از ديگر بناهاي مذهبي فرهنگي است كه به همت والاي «ميرسيدمحمد امام جمعه» و «سيدابوالقاسم نجفي»‌ بنيان نهاده شده است. قدمت اين مدرسه به قرن سيزدهم هجري مي‌رسد و نخستين مدرسه قديمي علوم ديني شهركرد محسوب مي‌گردد.
حوزه علميه كنوني شهركرد كه به سبك جديد و در سه طبقه، شامل حجره‌هاي متعدد، سالن اجتماعات و كتابخانه است، از مدارس معاصر اين شهر است كه در آن به تدريس مقدمات و سطح مي‌پردازند و طلاب پس از اتمام دوره سطح به حوزه علمیه قم مهاجرت نموده و سطوح عالي را طي مي‌نمايند.
حوزه علميه خواهران شهركرد هم مشغول فعاليت است كه قدمت زيادي دارد. خواهران اين مركز در ايام محرم، صفر و رمضان به نقاط مختلف استان مسافرت كرده و به فعاليت‌هاي تبليغي و ارشادي مي‌پردازند.


برخي از مشاهير علمي اين شهر عبارتند از:

۱. سیدابوالقاسم دهکردی: وي از شاگردان ميرزاي بزرگ حضرت آیت‌الله العظمی محمدحسن شیرازی است.
[۱] پيام حوزه، شماره ۶، ص ۷۳.

۲. ملا محمدابراهیم دهکردی (۱۲۸۶ـ۱۳۳۶.ق): وي از شاگردان آخوند خراسانی و آیت‌الله طباطبایی یزدی است.
۳. ملا لطفعلی چهارمحالی (۱۲۲۲ـ۱۲۶۲.ق): ايشان از شاگردان حجت الاسلام شفتي محسوب مي‌گردد.


۱. پيام حوزه، شماره ۶، ص ۷۳.



سایت ادیشه قم، برگرفته از مقاله «حوزه علمیه شهرکرد»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۰۸/۲۱.    






جعبه ابزار