• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهرک صنعتی کمرد

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کمرد، شهرک صنعتی \ šahrak-e sanºatī-ye kamard \ ، شهرکی واقع در دهستان سیاه‌رود، در فاصلۀ ۲۴کیلومتری تهران.



این شهرک صنعتی در طول قسمتی از راه اصلی تهران ـ دماوند پس از شهرک مسکونی شمس‌آباد و محلۀ باغک، در ارتفاع ۷۱۲‘۱ متری از سطح دریا جای دارد.
طـول شهرک صنعتی کمرد حدود ۲ کمـ ، و در جهت شمال ـ جنوب، و عرض آن در وسیع‌ترین محل که به داخل دره‌های سمت شرق کوه دوبرارون گسترش یافته، حدود ۶۰۰ متر است. این شهرک به موازات روستای کمرد احداث شده است و در حدفاصل میان شهرک صنعتی و روستای کمرد، کوه دوبرارون از شمال به جنوب امتداد دارد.


تا پیش از ۱۳۵۰ ش، هیچ تأسیساتی در این محل وجود نداشت؛ اما از آن سال به بعد و به‌خصوص در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به سرعت بر وسعت و ساخت‌وسازهای آن افزوده شد، تا حدی که امروزه (۱۳۹۰ ش) بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی و کارگاه تولیدی و خدماتی کوچک و بزرگ در آن به فعالیت مشغول‌اند.


عمدۀ این فعالیتها عبارت‌اند از: تولید شیر و اتصالات مرتبط با آن، یخچال‌سازی، ریخته‌گری و قالب‌گیری پلاستیکهای تحت فشار، تزریق پلاستیک ساخت اتاقکهای یخچالی، سردخانه، تولید پوشال کولر، معاملاتی املاک، خدمات و فروش مواد غذایی و جز آنها.


شماری از مالکان کارخانه‌ها و کارگاههای موجود در شهرک صنعتی کمرد، و بیشتر کارگران آنها افرادی بومی‌اند؛ اما اغلب سرمایه‌گذاران از تهران، و شمار محدودی نیز از روستاهای جاجرود یا ساکنان شهر جدید پردیس، و یا اهل دماوندند.


بیشتر تأسیسات شهر صنعتی کمرد در حاشیۀ غربی جادۀ تهران ـ دماوند احداث شده است و در شرق جاده فقط یک جایگاه پمپ بنزین و حدود ۲۰ مغازۀ خدماتی در پیرامون آن فعالیت می‌نمایند.


شهرک صنعتی کمرد در ایجاد اشتغال و تولید کالاهای مورد نیاز جامعه نقشی مهم ایفا می‌کند.


براساس آخرین تصمیمات اتخاذ ـ شده توسط مسئولان استان و شهرستان، ادارۀ شهرک صنعتی کمرد بر عهدۀ مدیریت شهر جدید پردیس نهاده شده است.


پازوکی طرودی، ناصر، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله "کمرد، شهرک صنعتی"، ص۱۳۲۵.    



جعبه ابزار