• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ملااحمد کرمانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کرمانی، حاج ملااحمد‌
از علمای برجسته و مجاهد ایران در قرن سیزدهم هجری. وی در ۱۲۳۰ ق به دنیا آمد. پدرش حاج آقا علی از تجار کرمان بود که در رفسنجان مال التجاره داشت. احمد در جوانی ادبیات عرب، منطق و هیأت را در کرمان یزد اموخت و سپس به تحصیل فقه و اصول پرداخت و پیشرفت شایانی کرد و به درجه اجتهاد نایل شد. سپس برای ادامه تحصیل و استفاده از محضر علمای عتبات، رهسپار آنجا شد و مدت هشت سال از درس فقه و اصول شیخ محمدحسن نجفی، معروف به صاحب جواهر استفاده کرد و در زمره شاگردان برجسته او قرار گرفت و از وی اجازه دریافت کرد. پس از آن به وطن بازگشت و به تدریس و قضاوت مشغول گردید. به نوشته باستانی پاریزی:‌«حاج آقا احمد، عالم عامل، فقیه کامل مجتهد کرمانی بود… او قریب چهل سال مشغول قضاوت بود و دوست و دشمن در زهد و ورع ایشان متفق الکلمه بودند». او نزد حاکم کرمان (شاهزاده مؤیدالدوله) از ارج و احترام خاصی برخوردار بود.
در ۱۲۷۳ ق که نیروهای انگلیسی پس از اعلام جنگ به دولت ایران، بندر بوشهر را اشغال کردند، وی به همراه جمعی از علمای کرمان از جمله‌ آقاسید جواد مجتهد، حاج محمدکریمخان قاجار، ملامحمد مجتهد و آقا محمدکاظم مجتهد بر ضد نیروهای انگلیسی فتوای جهاد صادر نمود.
حاج ملااحمد چند پسر داشت که مشهورترین آنها شیخ ابوجعفر کرمانی پدر حاج میرزا محمدرضا مجتهد ( از علمای مشروطه خواه کرمان) است.
منابع:‌روزنامه وقایع اتفاقیه، ۳: ۲۰۶۸-۲۰۶۹؛ فرماندهان کرمان، ۹، ۱۲، ۲۲۴-۲۲۶، ۲۹۲-۲۹۴؛ ناسخ التواریخ، سلاطین قاجاریه، ۱۴۰۷:۳



جعبه ابزار