• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ادونیس (شعر عاشورایی)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مقالات مرتبط: https://test.wikifeqh.ir/.

احمد سعید ادونیس (متولد ۱۹۳۰م، سوریه) دارای مدرک دکترا از دانشگاه سنت جوزف است. او در لبنان مجلات «الشعر» و «المواقف» را منتشر کرد. ادونیس در سیر تحول فکری خود، پس از فاصله گرفتن از اسلام، مدتی به مسیحیت و سپس به کمونیسم گرایش پیدا کرد که این گرایش اخیر بر اندیشه‌های وی غالب است.




احمد سعید ادونیس به سال ۱۹۳۰ میلادی در روستای «القصابین» در سوریه به دنیا آمد و در رشته زبان عربی لیسانس گرفت و سپس از دانشگاه «سنت جوزف» دکترا گرفت.


او در لبنان مجله «الشّعر» را منتشر کرد، سپس مجله «المواقف» را انتشار داد که به جهت گرایشات چپ، مورد استقبال قرار نگرفت.


او به دلیل اینکه فکر می‌کرد اسلام با ادب و هنر مخالف است به مسیحیّت و پس از چندی به کمونیسم گرایش یافت ولی افکار او به کمونیسم نزدیکتر از مسیحیّت است.


-• -
رایت کلّ حجر یحنو علی الحسین
رایت کلّ زهرة تنام عند کتف الحسین
رایت کلّ نهر
یسیر فی جنازة الحسین.
[۱] مجله شیراز، ص۱۴۱ به نقل از الاعمال الکامله، ص۵۸.

(ادونیس همه‌چیز را تحت تاثیر این مظلومیت می‌بیند و همه‌ی هستی را در برابر حسین (علیه‌السّلام) به تواضع و رکوع می‌یابد):
هر حجره‌ای که دیدم بر محبّت حسین بنا شده است.
هر گلی که دیدم بر دست حسین روئیده است.
هر نهری که دیدم بر جنازه‌ی حسین جریان دارد.



۱. مجله شیراز، ص۱۴۱ به نقل از الاعمال الکامله، ص۵۸.



محمدزاده، مرضیه، دانشنامه شعر عاشورایی، ج۱، ص۶۴۷.    






جعبه ابزار