• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

جمان السلک فی الاعراض عن الملک (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مؤلف کتاب علی بن عبد الحسین نجفی ایروانی از علمای بزرگ شیعه در قرن چهاردهم و متوفای سال ۱۳۵۳ هجری قمری می‌باشد.



مؤلف در این کتاب با سبکی استدلالی مساله اعراض از ملک را مورد بحث و بررسی مجتهدانه قرار می‌دهد.
وی در آغاز کتاب می‌فرماید: «بدان که خروج ملک از تحت ید مالک یا باید با قهر باشد و از روی غصب و یا با اختیار و از روی رضا. و در صورت دوم یا تملیک عین است یا بیع و صلح و هبه و وصیت و مانند آن و یا تملیک منفعت است.


این کتاب اثری ارزشمند در بحث اعراض از ملک و منبعی خوب برای آشنایی با دیدگاه‌های مؤلف در این باره و ادله ایشان می‌باشد.


این کتاب در یک بخش و در ۲ صفحه آمده است.


آیة الله شیخ جعفر سبحانی صاحب کتاب ارزشمند موسوعة طبقات الفقهاء درباره این کتاب می‌فرماید: «علی بن عبد الحسین بن علی اصغر بن محمد باقر الایروانی، النجفی، کان فقیها، مجتهدا، اصولیا، من اکابر علماء الامامیة و قد الف کتبا و رسائل منها: رسالة جمان السلک فی الاعراض عن الملک (مطبوعة مع حاشیة المکاسب)». علی فرزند عبد الحسین فرزند علی اصغر فرزند محمد باقر، ایروانی، نجفی، فقیه و مجتهد، اصولی و از بزرگان علمای شیعه. وی آثاری را به رشته تحریر درآورده است. مانند رسالة جمان السلک فی الاعراض عن الملک. این کتاب به چاپ رسیده است.
[۱] موسوعة طبقات الفقهاء، شیخ جعفر سبحانی، ج۱، قسم ۱، ص۴۲۱.



نسخه خطی تاریخ پایان نگارش نسخه خطی این کتاب ۱۹ ذی حجه سال ۱۳۶۳ هجری قمری است و نگارنده آن فرزند مؤلف شیخ یوسف ایروانی می‌باشد. نسخه دیگری نیز از روی این نسخه نگاشته شده که تاریخ نگارش آن سال ۱۳۷۹ هجری قمری و نگارنده آن محمد علی تبریزی غروی بوده و در انتشارات رشدیه تهران با چاپ افست به چاپ رسیده است.


نسخه حاضر در برنامه به زبان عربی، در قطع وزیری و در یک جلد می‌باشد. این نسخه در ضمن حاشیه مکاسب چاپ گردیده است.


۱. ↑ موسوعة طبقات الفقهاء، شیخ جعفر سبحانی، ج۱، قسم ۱، ص۴۲۱.



نرم افزار جامع فقه اهل بیت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار