• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مهل ارضه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



منبع: مهل ارضه

مهل ارضه مُهَلُّ ارضه به محل احرام بستن از سرزمین خود اشاره دارد و در روایتی از امام کاظم (علیهالسلام) به عنوان میقاتی برای احرام بیان شده است. ساکنان مکه برای انجام حج تمتع باید از این محل خارج شوند و احرام بستن در مکه بدون ضرورت جایز نیست. یکی از دیدگاههای مشهور این است که ساکنان مکه باید از "مهل ارضه" خود، مانند مسجد شجره برای اهل مدینه، احرام ببندند.



مهل ارضه محل احرام بستن از سرزمین خود.
مقصود از «مهلّ ارضه» که در روایتی از امام کاظم (علیه‌السّلام) آمده، میقاتی است که ساکنان هر سرزمینی از آنجا احرام میبندند و تلبیه میگویند.
[۲] مرآة العقول ۱۷/ ۲۰۷.
از آن در باب حج سخن گفته‌اند.


بر کسی که در مکه اقامت دارد، چنانچه بخواهد حج تمتع به جا آورد، واجب است برای احرام بستن از مکه خارج شود و احرام بستن در داخل مگه بدون ضرورت و عذری برای او جایز نیست؛ لیکن در محل احرام بستن چنین کسی در خارج مکه اختلاف است. یکی از دیدگاهها در این مسئله، احرام بستن از «مهل ارضه» است؛ یعنی میقاتی که اگر از شهر خود قصد حـج داشت، در آنجا محرم میشد.
به عنوان مثال، اگر اهل مدینه بوده، باید از مسجد شجره مُحرم شود. این قول به مشهور نسبت داده شده است.
[۳] العروة الوثقی/۴/ ۶۰۷.
[۴] مصباح الهدی ۱۲/ ۳۳۱.


۱. شخ حر عاملی، وسائل الشیعة، ج ۱۱، ص ۲۶۴.    
۲. مرآة العقول ۱۷/ ۲۰۷.
۳. العروة الوثقی/۴/ ۶۰۷.
۴. مصباح الهدی ۱۲/ ۳۳۱.



• فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت (علیهم‌السّلام)، ج۸، ص۳۱-۳۲.


رده‌های این صفحه : فقه




جعبه ابزار