• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تسبیحات حضرت فاطمه (علیهاالسلام)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



تسبیحات حضرت فاطمه علیها السّلام در تعقیبات نماز و هنگام خواب مستحب است وهمچنین امر آن نیز به فرزندان بسیار سفارش شده است.



در روایات، تسبیح حضرت فاطمه سلام اللّه علیها مصداق ذکر کثیر- که خداى متعال در قرآن کریم بدان دستور داده - شمرده شده و برترین هدیه رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله به دخت گرانقدرش حضرت فاطمه سلام اللّه علیها بیان شده است.


ملازمت و استمرار بر تسبیح حضرت فاطمه سلام اللّه علیها و نیز امر فرزندان به آن، مستحب و بافضیلت‌ترین عمل در تعقیب نماز است و نیز گفتن آن هنگام خواب، مستحب مى‌باشد


۳۴ بار اللّه اکبر، ۳۳ بار الحمد للّه و ۳۳ بار سبحان اللّه که در مجموع صد بار مى‌شود. در ترتیب تسبیح اختلاف است. مشهور تقدیم تکبیر بر تحمید و تحمید بر تسبیح است. قول مقابل مشهور، تقدیم تسبیح بر تحمید مى‌باشد. در صورت شک در عدد تسبیح- مانند آنکه نداند ۳۳ بار اللّه اکبر گفته یا ۳۴ بار- مقدار مشکوک اضافه مى‌شود (در مثال یاد شده یک بار دیگر تکبیر مى‌گوید).
از برخى، اعاده تسبیح از ابتدا نقل شده است.


۱. ↑ احزاب/سوره۳۳،آیه۴۱.    
۲. ↑ جواهر الکلام ج۱۰، ص۳۹۶.    
۳. ↑ وسائل الشیعة ج۶، ص۴۴۱.    
۴. ↑ وسائل الشیعة ج۶، ص۴۴۳.    
۵. ↑ وسائل الشیعة ج۶، ص۴۴۱.    
۶. ↑ جواهر الکلام ج۱۰، ص۳۹۶.    
۷. ↑ وسائل الشیعةج۶ ص۴۴۶.    
۸. ↑ جواهر الکلام ج۱۰، ص۳۹۹.    
۹. ↑ جواهر الکلام ج۱۰، ص۴۰۴.    
۱۰. ↑ جواهر الکلام ج۱۰، ص۴۰۷.    



فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بیت علیهم السلام ج۲، ص۴۷۲.    



جعبه ابزار