• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سوره مانع از جهنم

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حضرت‌هادی علیه‌السلام فرمود: «آن سوره‌ای که آنها در کتب آسمانی سابق نیافتند، در قرآن مجید موجود است و آن سوره، «سوره حمد» است که هیچ یک از این حروف هفتگانه در آن نمی‌توان یافت.»



قیصر، پادشاه روم به یکی از خلفای بنی عباس نوشت، ما در انجیل دیده‌ایم، هر کس سوره‌ای را بخواند که خالی از هفت حرف باشد، خداوند جسدش را بر آتش جهنّم حرام می‌کند و آن هفت حرف عبارتست از «ثاء»، «جیم»، «خاء»، «زاء»، «شین»، «ظاء» و «فاء». ما، در تورات و انجیل آن سوره را نیافته‌ایم، آیا در کتب خود چنین سوره‌ای را دارید؟ و اگر جواب مثبت است مراد از این حروف هفت‌گانه چیست؟
خلیفه عباسی، علماء و دانشمندان را جمع کرد و سؤال را مطرح نمود. لکن هیچ یک نتوانستند جواب سؤال را بدهند؛ به ناچار سؤال را از حضرت علی بن محمد بن الرضا علیهم‌السلام پرسید.


حضرت‌هادی علیه‌السلام فرمود: «آن سوره‌ای که آنها در جستجوی آن هستند و در کتب آسمانی سابق نیافتند، در قرآن مجید موجود است و آن سوره، «سوره حمد» است که هیچ یک از این حروف هفتگانه در آن نمی‌توان یافت.»
پرسیدند: «حکمت آن چیست؟ و این حروف علامت چیست؟»
حضرت فرمودند: «ث» اشاره به «ثبور» دارد؛ مراد از «ج» «جحیم» است؟ مقصود از «خ» «خبیث» است و «ز» اشاره به «زقّوم» دارد و «ش» «شقاوت» است و مراد از «ظ» ظلمت است و «ف» اشاره به «فرقت» دارد.»


این پاسخ را برای قیصر روم فرستادند؛ چون جواب به پادشاه رسید بسیار مشعوف شد و دانست که دین حق همان اسلام است و لذا بلافاصله به اسلام گروید.






سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «سوره مانع از جهنم»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۶/۲۹.    



جعبه ابزار