• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آثار توبه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



برای توبه آثار بسیاری ذکر شده است که به برخی از آنها در این مبحث اشاره میکنیم.



در کلام وحی به آثار توبه چون تبدیل گناهان به خوبی‌ها، دخول در بهشت ، اجابت دعا ،ارزش آفرینی، زمینه‌ای برای استغفار و امداد الهی تصریح شده است. و در کلام پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم ، پوشانیده شدن گذشته‌ها (قال رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم : «التوبه تجب ما قبلها») (از گناهان و کوتاهی‌ها)، شباهت پیدا کردن توبه کار به کسی که گناه نکرده است. (قال رسول الله صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم : «التائب من الذنب کمن لاذنب له»)
[۸] فاضل، کنز العمال، ص۱۰۱۷۴.
برای توبه کار همین امید و نشاط و آرامش بس که با توبه‌اش، خداوند او را بخشید؛ چرا که پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در حدیثی فرمود: «به هر کس چهار چیز دادند از چهار چیز دیگر محرومش نکردند. به کسی که آمرزش جویی داده شد و توبه کرد، از مغفرت الهی بی بهره نماند».
[۹] حرانی، تحف العقول، ص۶۷.
«خداوند از توبه بنده شاد می‌شود؛ شادی خداوند (حتی) بیشتر از شادی زن نازایی است که بچه می‌آورد و یا گم کرده‌ای که گم شده خود را می‌یابد». (قال رسول الله: «کید افرح بتوبه عبده من العقیم الوالد ومن الضال الواجد ومن الظمان الوارد»)
[۱۰] فاضل، کنز العمال، ص۱۰۱۶۵.



در سفارش پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم به علی علیه‌السّلام در مورد توبه و آمرزش خواهی آمده است: «به راستی خدا را از بنده اش خوش آید هنگامی که بگوید: پروردگارا! مرا بیامرز که کسی جز تو گناه را نمی‌بخشد. خداوند به فرشتگان می‌گوید: این بنده من دانسته است که جز من آمرزنده‌ای نیست؛ اینک گواه باشید که او را آمرزیدم».
[۱۱] حرانی، تحف العقول، ص۲۵.



۱. فرقان/سوره۲۵، آیه۷۰.    
۲. مریم/سوره۱۹، آیه۶۰.    
۳. انبیاء/سوره۲۱، آیه۸۷-۸۸.    
۴. تحریم/سوره۶۶، آیه۵.    
۵. غافر/سوره۴۰، آیه۷۰.    
۶. نساء/سوره۴، آیه۱۴۶-۱۴۷.    
۷. نوری، مستدرک الوسائل، ج۱۲، ص۱۲۹، ۱۳۷۰۶.    
۸. فاضل، کنز العمال، ص۱۰۱۷۴.
۹. حرانی، تحف العقول، ص۶۷.
۱۰. فاضل، کنز العمال، ص۱۰۱۶۵.
۱۱. حرانی، تحف العقول، ص۲۵.



دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، سایت بلاغ، برگرفته از مقاله«توبه».



جعبه ابزار