• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آیت اللّه حاج شیخ محمد حسین سبحانى خیابانى

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



وی یکى از عالمان و فقیهان تبریز بود که بیش از ۵۰ سال به کار تدریس، تألیف، راهنمایى مردمان و مرحوم آیت اللّه حاج شیخ محمد حسین سبحانى خیابانى پرورش شاگران اشتغال داشت. وى در شب نوزدهم رمضان المبارک ۱۲۹۹ق در تبریز به دنیا آمد و پس از طى دوران کودکى ونوجوانى، به تحصیل علوم دینی روى آورد و فقه و اصول را نزد آیت اللّه حاج سید ابوالحسن انگجى، فلسفه و کلام و منطق را نزد علامه شیخ حسین قراچه داغی، و هیئت و ریاضیات و نجوم را در محضر میرزا علی آقا منجم لنکرانی فرا گرفت. سپس در ۲۸ سالگى (۱۳۲۷ق) رهسپار حوزه علمیه نجف گردید و مبانى علمى خویش را نزد علماى بزرگ نجف استوار ساخت.و در بیشتر علوم اسلامی مانند: فقه، اصول، تفسیر، رجال، کلام، حدیث، ادبیات و غیره تبحّر یافت و پس از یازده سال اقامت در آن مهد علم و دانش در سال ۱۳۳۹ ق به وطن خود بازگشت.




۱.آقا سید محمد کاظم طباطبائی یزدی(م۱۳۳۷ق) صاحب العروة الوثقی;
۲. ملا فتح اللّه شیخ الشریعه اصفهانی(م۱۳۳۹ق)(۲) صاحب افاضة القدیر;
۳.آقا ضیاء الدین عراقی (م۱۳۶۱ق) صاحب شرح التبصرة،
او از اساطین علمى مقیم عراق و قم مانند آیات عظام: میرزا محمد تقی شیرازی، سید محمد فیروز آبادی، حاج سید ابوالحسن اصفهانی، حاج شیخ عبد الکریم حائری و... داراى اجازات متعدد روایتى واجتهادى بوده است.



برخى از آثار فقهى واصولى وى عبارت است از:
۱.نخبة الازهار فی أحکام الخیار ـ تقریرات درس شریعت اصفهانی.
۲.کتاب الصلاة ـ تقریرات درس شریعت اصفهانی.
۳.ارشاد الافاضل إلی مطالب الرسائل (۲ جلد).
۴.نکت الکفایة(یک جلد).
۵.حاشیه بر کتاب الطهارة تألیف شیخ انصاری.
۶. توقف الاجتهاد علی علم الرجال.
۷. تعریف البیع ـ تقریرات درس شریعت اصفهانی.
۸. تحدید الکرّ و زنا و مساحة
۹. حکم ملاقی الشبهة المحصوره



فقید سعید پس از عمرى خدمت به دین و بزرگداشت شعائر مذهبى، در سن ۹۳ سالگى به تاریخ ۱۱ شوال المکرم ۱۳۹۲ق در تبریز چشم از جهان فرو بست و پس از یک تشییع با شکوه، پیکر شریفش به قم انتقال یافت و پس از تشییعى مجدّد، در قبرستان ابوحسین به خاک سپرده شد.



پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیة الله العظمی جعفر سبحانی    



جعبه ابزار