• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اسوه بودن حواریون (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در قرآن حواریون را به عنوان الگو و اسوه خوبی برای اهل ایمان، در یاری خدا و عیسی (علیه السلام) معرفی می کند.



حواریون، نمونه و الگوی خوبی برای اهل ایمان، در یاری خدا و عیسی (علیه السلام) بودند.
«یـایها الذین ءامنوا کونوا انصار الله کما قال عیسی ابن مریم للحواریین من انصاری الی الله قال الحواریون نحن انصار الله...؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! یاوران خدا باشید همان گونه که عیسی بن مریم (علیه‌السّلام) به حواریون گفت: چه کسانی در راه خدا یاوران من هستند؟! حواریون گفتند: (ما یاوران خدائیم) در این هنگام گروهی از بنی اسرائیل ایمان آوردند و گروهی کافر شدند ما کسانی را که ایمان آورده بودند در برابر دشمنانشان تایید کردیم و سرانجام بر آنان پیروز شدند.»

۱.۱ - یاوران خدا

در این آیه که آخرین آیه سوره صف می‌باشد باز تکیه و تاکید روی امر "جهاد" است که محور اصلی سوره را تشکیل می‌دهد، منتهی از طریقی دیگر این مساله را تعقیب می‌کند، و مطلبی مهمتر از عنوان بهشت و نعمتهای بهشتی ارائه داده، می‌فرماید: "‌ای کسانی که ایمان آورده‌اید! یاوران خدا باشید" (یا ایها الذین آمنوا کونوا انصار الله).
آری یاوران خدا، خدایی که تمام قدرتها از او سرچشمه می‌گیرد و به او بازمی گردد، خداوندی که قدرتش بی‌پایان و شکست‌ناپذیر است، و عجب اینکه در اینجا بندگان را به یاری خود طلبیده است، و این افتخاری است بی‌مانند، هر چند معنی و مفهومش همان یاری پیامبر و آئین او است ولی لطف و رحمت شگرفی در آن نهفته است.

۱.۲ - انصار رسول خدا

اینکه مخاطبین در جمله "یا ایها الذین آمنوا کونوا انصار الله" انصار خدا باشند، معنایش این است که انصار رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) در نشر دعوت و اعلای کلمه حق باشند، و در این راه جهاد کنند، و این همان ایمان آوردن به رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم)، و اطاعت قاطع و صادق او در اوامر و نواهی او است، هم چنان که از سیاق آیات سوره هم همین معنا استفاده می‌شود.


۱. صف/سوره۶۱، آیه۱۴.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲۴، ص۹۴.    
۳. طباطبائی، سیدمحمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۹، ص۴۳۹.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «اسوه بودن حواریون».    



جعبه ابزار