• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

الشیعة فی الإسلام‌ (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کتاب الشیعة فی الاسلام، ترجمه عربی کتاب «شیعه در اسلام» علامه محمد حسین طباطبایی، می باشد.



صاحب تفسیر «المیزان» است که به تحقیق و پژوهشی ژرف در معرفی شیعه با در نظر گرفتن تمام جوانب موضوع می‌پردازد و تفکر شیعی را به کسانی که نسبت به آن ناآگاهند می‌شناساند. در این کتاب مؤلف به سؤالات مطرح در مورد شیعه و عقاید ایشان پاسخ گفته و شبهاتی را که از جانب دشمنان شیعه متوجه ایشان گشته رد و ابطال می‌نماید. نویسنده به هیچ وجه متعرض عقاید اهل سنت درباره موضوعات مطرح در کتاب نگردیده و فقط به دفاع از اصالت مذهب تشیع اثناعشری پرداخته و خاستگاه آن را معرفی نموده است.


کتاب دارای سه فصل است که ضمن آنها تاریخ و پیشینه شیعه، اعتقادات و دیدگاه‌های ایشان و نیز علوم آنها بیان می‌گردد.

۲.۱ - پیدایش مذهب شیعه

به سرآغاز پیدایش این مذهب، فرقه‌های مختلف شیعه؛ همچون زیدیه، اسماعیلیه و اثناعشریه، موارد اختلاف دیدگاه فیمابین زیدیه و اسماعیلیه از یک سو و شیعه اثناعشری از سوی دیگر و نیز ارائه تاریخچه‌ای مختصر از شیعه اختصاص یافته است.
[۱] الشیعة فی الاسلام، علامه طباطبایی، ج۱، ص۲۱.


۲.۲ - اندیشه دینی شیعه

اندیشه دینی شیعی اختصاص یافته و ضمن آن معنای اندیشه دینی بیان و منابع اساسی اندیشه دینی از دیدگاه اسلام و راه‌هایی که اسلام برای دستیابی به اندیشه دینی فراروی افراد قرار داده است، معرفی گردیده است. این طرق و راه‌ها عبارتند از: مراجعه به ظواهر؛ همچون ظاهر قرآن، حدیث صحابه و... ، مباحث عقلی و کشف و شهود.

۲.۳ - دیدگاه شیعه ناب در اصول دین

همچون توحید حق تعالی و نیز صفات خداوند، قضا و قدر، اراده و اختیار، نبوت و شناخت نبی صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم، وحی، معاد و امامت بیان گردیده است. در پایان این فصل هم تاریخچه مختصر زندگانی ائمه دوازده گانه شیعه مطرح گردیده و درباره ظهور حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف بحث و بررسی صورت گرفته است.


ترجمه حاضر نخستین بار در سال ۱۹۹۹ م توسط انتشارات «بیت الکاتب للطباعة و النشر» بیروت منتشر شد. مترجم اثر آقای جعفر بهاءالدین است که آن را از فارسی به عربی ترجمه نموده است.
نسخه حاضر در برنامه تجدید چاپ نسخه پیشین است که در قطع رقعی با جلد شومیز در ۲۲۰ صفحه توسط «مرکز بقیة الله الاعظم علیه‌السّلام للدراسات و النشر» صورت گرفته است. نوبت چاپ و سال انتشار آن نامعلوم است.


۱. الشیعة فی الاسلام، علامه طباطبایی، ج۱، ص۲۱.



نرم افزار دروس حوزوی، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار