• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

امامزاده سید‌هاشم حراک غالبی‌

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



امامزاده سید‌هاشم حراک غالبی‌ رضوی حسینی، ملقب به حراک، ابوعرابید و ابودمعه و ابوکشکول، که نسبش به امام جواد (علیه‌السّلام) می‌رسد و جد سادات رضوی ناصریه می‌باشد. زیارتگاهش در منطقه حصونه، از توابع استان ذی‌قار در کشور عراق واقع شده است.



زیارتگاه سید‌هاشم، در منطقه حصونه، در سی کیلومتری شهر ناصریه، واقع شده و بسیار مورد توجه اهالی است.


ساختمان آرامگاه، قدیمی و به شکل مستطیل، به ابعاد ۶ در ۵ متر است. بالای بقعه، گنبدی شلجمی، به قطر پنج متر و ارتفاع دوازده متر و بدون تزیینات است. بر قبر، ضریح چوبی ساده‌ای نصب است. نسب سید‌هاشم بر دیوار بقعه، نصب شده و او، جد سادات رضوی استان ناصریه و نواحی آن است.


نسب امامزاده بدین‌گونه است، سید‌هاشم بن سید ماجد بن مضیف بن موسی بن احمد بن ابراهیم بن یونس ابن سعد بن غالب بن سید شمس‌الدین بن محمود قمرالدین بن حسن بدرالدین ابن احمد بهاءالدین بن حسن جمال‌الدین بن محمد شرف‌الدین بن حسن فائزالدین ابن‌ شهاب‌الدین بن محمود نورالدین بن حسین بدرالدین بن حسن (معروف به بیدار استدرجانی قطب رضوی و جد سادات آلوسی) بن ابی‌الفتح عیسی بن محمد جمال‌الدین بن احمد بن موسی ضیاءالدین بن ابی‌احمد ناصر بن شهاب‌الدین بن ابی‌عبدالله النقیب بن محمد الاعرج بن احمد النقیب بن موسی المبرقع بن امام جواد (علیه‌السّلام) است.
وی، معروف به سید‌هاشم حراک غالبی رضوی حسینی است. در سال ۱۸۶۰ م، تولد یافت و در سن ۷۳ سالگی، در سال ۱۹۳۳ م، وفات یافت و با القاب «حراک، ابوعرابید و ابودمعه و ابوکشکول» معروف است. وی به کرامات و خارق‌العادات، مشهور است و کراماتی نیز به او، منتسب می‌باشد.


سیدهاشم، دو برادر به نام‌های، سیدجاسم و سیدزمام داشت و برای هرکدام، نسلی باقی مانده است، از سیدجاسم، رؤسای غوالب که هم‌اکنون در عراق، سکونت دارند، به وجود آمده‌اند که سیدمحسن و برادرش، سیدمحمد ابوعرابید، فرزند سیدعلی، از این دسته‌اند.
از سیدزمام نیز سیدحسین بن یاسر بن زمام، به دنیا آمده که دارای نسل زیادی است.
نوه سیدهاشم، سیدمطشر بن سیدخلف بن سیدهاشم است که از اعیان سادات رضوی ناصریه می‌باشد.
[۱] عامری، ثامر عبدالحسن، المراقد و المزارات فی العراق، صص۳۹۸ - ۳۹۹.
[۲] حسنی، عادل، دلیل العتبات و المراقد فی العراق، ص۱۷۵.



۱. عامری، ثامر عبدالحسن، المراقد و المزارات فی العراق، صص۳۹۸ - ۳۹۹.
۲. حسنی، عادل، دلیل العتبات و المراقد فی العراق، ص۱۷۵.



زیارت‌گاه‌های عراق، محمدمهدی فقیه بحرالعلوم، برگرفته از مقاله «مزار سید‌هاشم حراک غالبی‌»، ج۲، ص۳۱۵.    



جعبه ابزار