• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ایمان به حکم (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



وقتی خداوند احکام الهی را وضع کرد آن را برای همه یکسان قرار داد و باید به همه آن دستورات عمل کرد و کسی نباید در ایمان به احکام الهی تبعیض قائل شود.



تبعیض در ایمان به احکام الهی حرام است وکسی نمی تواند برای احکام الهی تبعیض قائل شود.
«ثم انتم هــؤلاء تقتلون انفسکم وتخرجون فریقـا منکم من دیـرهم تظـهرون علیهم بالاثم والعدون وان یاتوکم اسـری تفـدوهم وهو محرم علیکم اخراجهم افتؤمنون ببعض الکتـب وتکفرون ببعض فما جزاء من یفعل ذلک منکم الا خزی فی الحیوة الدنیا ویوم القیـمة یردون الی اشد العذاب...؛ اما این شما هستید که یکدیگر را می‌کشید و جمعی از خودتان را از سرزمینشان بیرون می‌کنید؛ و در این گناه و تجاوز، به یکدیگر کمک می‌نمایید؛ (و اینها همه نقض پیمانی است که با خدا بسته‌اید) در حالی که اگر بعضی از آنها به صورت اسیران نزد شما آیند، فدیه می‌دهید و آنان را آزاد می‌سازید! با اینکه بیرون ساختن آنان بر شما حرام بود. آیا به بعضی از دستورات کتاب آسمانی ایمان می‌آورید، و به بعضی کافر می‌شوید؟! برای کسی از شما که این عمل (تبعیض در میان احکام و قوانین الهی) را انجام دهد، جز رسوایی در این جهان، چیزی نخواهد بود، و روز رستاخیز به شدیدترین عذابها گرفتار می‌شوند. و خداوند از آنچه انجام می‌دهید غافل نیست.».


و عجب اینکه شما در دادن فدا و آزاد ساختن اسیران به حکم تورات و پیمان الهى استناد مى کنید آیا به بعضى از دستورات کتاب الهى ایمان مى آورید و نسبت به بعضى کافر مى شوید ؟!(افتؤ منون ببعض الکتاب و تکفرون ببعض).(جزاى کسى از شما که چنین تبعیضى را در مورد احکام الهى روا دارد چیزى جز رسوائى در زندگى این دنیا نخواهد بود) (فما جزاء من یفعل ذلک منکم الا خزى فى الحیوة الدنیا).(و در روز رستاخیز به اشد عذاب باز مى گردند)(و یوم القیامة یردون الى اشد العذاب).


۱. بقره/سوره۲، آیه۸۵.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۳۳۰.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «ایمان به حکم»    



جعبه ابزار