• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

برتری حواریون (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



قرآن حواریون را بر کافران و یهود تا روز قیامت برتری داده است.



حواریون بر کافران، تا روز قیامت، برتری دارند.
«... قال الحواریون... • ... واتبعنا الرسول... • اذ قال الله یـعیسی... وجاعل الذین اتبعوک فوق الذین کفروا الی یوم القیـمة..؛ هنگامی که عیسی از آنان احساس کفر (و مخالفت) کرد، گفت: کیست که یاور من به سوی خدا (برای تبلیغ آیین او) گردد؟ حواریان(شاگردان مخصوص او) گفتند: ما یاوران خداییم به خدا ایمان آوردیم و تو (نیز) گواه باش که ما اسلام آورده‌ایم. • پروردگارا! به آنچه نازل کرده‌ای، ایمان آوردیم و از فرستاده (تو) پیروی نمودیم ما را در زمره گواهان بنویس! • ..... • (به یاد آورید) هنگامی را که خدا به عیسی (علیه‌السّلام) فرمود: من تو را برمی گیرم و به سوی خود، بالا می‌برم و تو را از کسانی که کافر شدند، پاک می‌سازم و کسانی را که از تو پیروی کردند، تا روز رستاخیز، برتر از کسانی که کافر شدند، قرار می‌دهم سپس بازگشت شما به سوی من است و در میان شما، در آنچه اختلاف داشتید، داوری می‌کنم.»
(مصداق آشکار «الذین اتبعوک» حواریون‌اند.)

۱.۱ - بشارت به پیروان مسیح

ما پیروان تو را تا روز رستاخیز بر کافران برتری می‌دهیم (و جاعل الذین اتبعوک فوق الذین کفروا الی یوم القیامة). این بشارتی است که خدا به مسیح و پیروان او داد تا مایه دلگرمی آنان در مسیری که انتخاب کرده بودند گردد.
این آیه یکی از آیات اعجاز آمیز و از پیشگوییها و اخبار غیبی قرآن است که می‌گوید پیروان مسیح (علیه‌السّلام) همواره بر یهود که مخالف مسیح (علیه‌السّلام) بودند برتری خواهند داشت.
در دنیای کنونی، این حقیقت را با چشم خود می‌بینیم که یهود و صهیونیستها بدون وابستگی و اتکاء به مسیحیان، حتی یک روز نمی‌توانند به حیات سیاسی و اجتماعی خود ادامه دهند، روشن است که منظور از"الذین کفروا"، جماعتی از یهود می‌باشند که به مسیح (علیه‌السّلام) کافر شدند.

۱.۲ - تفوق و برتری بر یهود

مراد از آیه شریفه مورد بحث این شد که خدای تعالی نصارا را (یعنی آنهایی را که نیاکانشان به عیسی (علیه‌السّلام) ایمان داشتند) بر یهود (یعنی آنهایی که نیاکانشان به عیسی (علیه‌السّلام) کافر شدند و علیه آن جناب توطئه کردند) تفوق و برتری خواهد داد. و غرض در این مقام، بیان این معنا است که سخط الهی و عذاب او بر قوم یهود نازل خواهد شد و عذاب و مکر الهی بر آنان شدت خواهد گرفت و این معنا با گفتار سابق ما منافات ندارد که گفتیم مراد از اتباع، اتباع بر حق است، به دلیل آن استظهاری که در اول کلام کردیم و بر کسی پوشیده نیست.


۱. آل عمران/سوره۳، آیه۵۲.    
۲. آل عمران/سوره۳، آیه۵۳.    
۳. آل عمران/سوره۳، آیه۵۵.    
۴. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۵۷۰.    
۵. طباطبائی، سیدمحمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج۳، ص۳۲۹.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «برتری حواریون».    



جعبه ابزار