• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بند سیاه کرک

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سیاه‌کرک، بند \ band-e siyāh-karak \ ، بخشی از صخره‌های سخت‌گذر دره درکه، واقع در ۴۰۰ متری شمال اذغال‌چال
بند سیاه کرک
مشخصات مکان
نام بند سیاه کرک
کشور ایران
استان تهران
موقعیت بخشی از صخره‌های سخت‌گذر دره درکه
مختصات جغرافیایی
ارتفاع۰۷۲‘۲ متر
راه صعودبرای رسیدن به بند سیاه‌کرک، از درۀ درکه به سوی پلنگ‌چال حرکت کرده، پس از عبور از اذغال‌چال، و پیش از رسیدن به دوآب پلنگ‌چال به آنجا می‌رسیم. در این محل و در پایین صخره‌های آن دو شاخابه رودخانه درکه به هم می‌پیوندند.




برای رسیدن به بند سیاه‌کرک، از درۀ درکه به سوی پلنگ‌چال حرکت کرده، پس از عبور از اذغال‌چال، و پیش از رسیدن به دوآب پلنگ‌چال به آنجا می‌رسیم. در این محل و در پایین صخره‌های آن دو شاخابه رودخانه درکه به هم می‌پیوندند.


اهالی قدیمی درکه دربارۀ سبب نا‌م‌گذاری این محل بدین نام می‌گویند: در گذشته رودخانه درکه بسیار پرآب‌تر بوده، و شدت جریان آن در منطقۀ صخره‌ای بند سیاه‌کرک فزونی می‌یافته، و صدای غرش آن، بسیار گوش‌خراش (کرکننده) بوده است و چون سنگ‌های صخرۀ آن نیز سیاه است، آن‌را «سیاه‌کرک» خوانده‌اند.


این بند حدود ۰۷۲‘۲ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و در شمال شرقی آن ایستگاه ۵ تله‌کابین توچال، و در شمال آن پناهگاه پلنگ‌چال واقع است.


بند سیاه‌کرک بر سر راه اصلی کوه‌پیمایی در درۀ درکه واقع است. در زمستان سنگ‌های این محل کاملاً یخ می‌زند و عبور از آن به سختی امکان‌پذیر است و کوهنوردان تنها با یخ‌شکن و با احتیاط می‌توانند از آنجا عبور کنند.


صفری، سیما، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «بند سیاه کرک»، ص۱۰۴۲.    


رده‌های این صفحه : صخره‌ های تهران




جعبه ابزار