• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بنی اسرائیل در شام (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنی اسرائیل، برای ورود به سرزمین مقدس شام مأموریت داشت.



یـقوم ادخلوا الارض المقدسة التی کتب الله لکم و لاترتدوا علی ادبارکم فتنقلبوا خـسرین.(ای قوم! به سرزمین مقدّسی که خداوند برای شما مقرّر داشته، وارد شوید! و به پشت سر خود بازنگردید (و عقب گرد نکنید) که زیانکار خواهید بود!») (بنا بر قولی، مقصود از «ارض مقدس» شام است. )

۱.۱ - تفسیر آیه فوق

در اين آیه موسی به بنى اسرائيل دستور داده كه داخل در سرزمین مقدس شوند و خود آن جناب از وضع آنان پيش بينى كرده بود كه از اين دستور تمرد خواهند كرد و رفتن به آن سرزمين را نخواهند پذيرفت، به همين جهت امر خود را تاكيد كرد به اينكه مبادا سرپيچى كنيد، و دوباره به دوران سابق خود برگرديد كه اگر چنين كنيد زيانكار خواهيد شد، دليل بر اينكه آن جناب چنين استنباطى داشته اين است كه وقتى بنى اسرائيل دستور آن جناب را رد كردند، موسى (ع) آنان را به وصف فاسقين توصيف كرد، و اگر بنى اسرائيل مردم درستى بودند و سابقه نافرمانى و تمرد نداشتند و تنها اين يك دستور موسى را تمرد كرده بودند، اطلاق فاسق كه اسم فاعل است و ثبات و دوام را مى‌رساند بر آنان درست نبود، و مى‌بايست فرموده‌ باشد:" فافرق بينى و بين الذين فسقوا" خدايا بين من و مردمى كه مرتكب فسق شدند جدايى بينداز.
وقلنا من بعده لبنی اسرءیل اسکنوا الارض فاذا جآء وعد الاخرة جئنا بکم لفیفا. (و بعد از آن به بنی اسرائیل گفتیم: «در این سرزمین (مصر و شام‌) ساکن شوید! امّا هنگامی که وعده آخرت فرا رسد، همه شما را دسته جمعی (به آن دادگاه عدل) می‌آوریم»)( مقصود از «ارض»، سرزمین مصر و شام است. )


۱. مائده/سوره۵، آیه۲۱.    
۲. مجمع البیان، طبرسی، ج۳، ص۳۰۸.    
۳. ترجمه تفسیر المیزان، علامه طباطبایی، ج۵، ص۴۶۹.    
۴. اسراء/سوره۱۷، آیه۱۰۴.    
۵. مجمع البیان، طبرسی، ج۴، ص۳۴۵.    



قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «بنی اسرائیل در شام».    



جعبه ابزار