• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بنیاد بین المللی غدیر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



غدیر، بنیاد بین‌المللی \ bonyād-e beyn-o(a)l-melalī-ye qadīr \ ، بنیادی غیردولتی و غیرانتفاعی در شمیران، خیابان کامرانیه شمالی. 
بنیاد بین المللی غدیر
مشخصات بنیاد
نامبنیاد بین المللی غدیر
مؤسسآیت‌الله ابوالقاسم خزعلی
کشور ایران
استان تهران
شهرستان شمیران (خیابان کامرانیه شمالی)
شعبه دیگر ساختمان شماره دو بنیاد بین‌المللی غدیر در خیابان خرمشهر تهران واقع شده است.
مدفن
اهداف معرفی و تبلیغ رویداد غدیر خم، نهادینه‌کردن فرهنگ غدیر در جوامع اسلامی، ایجاد حس همدلی و وحدت میان مسلمانان به محوریت غدیر، ایجاد عزم ملی و بین‌المللی در تحقق اهداف غدیر، و شناسایی استعدادهای خلاق در جهت ترویج واقعۀ غدیر.
نقش‌ها و فعالیت‌ها
زمان تاسیس ۱۳۷۶ ش
نمایندگی‌هاآلمان، بلژیک، هلند، عربستان سعودی، لبنان، سوریه، گرجستان، هندوستان، امارات متحده عربی و عراق




بنیاد بین‌المللی غدیر توسط آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی در ۱۳۷۶ ش تأسیس شد.


اهداف ایجاد این مؤسسه عبارت‌اند از: معرفی و تبلیغ رویداد غدیر خم، نهادینه‌کردن فرهنگ غدیر در جوامع اسلامی، ایجاد حس همدلی و وحدت میان مسلمانان به محوریت غدیر، ایجاد عزم ملی و بین‌المللی در تحقق اهداف غدیر، و شناسایی استعدادهای خلاق در جهت ترویج واقعۀ غدیر.


ارکان این بنیاد شامل دبیر کل، هیئت امنا، هیئت مدیره و مدیرعامل است و آیت‌الله ابوالقاسم خزعلی به‌عنوان مؤسس و دبیرکل، ریاست هیئت امنای بنیاد را برعهده دارد.
بنیاد بین‌المللی غدیر دارای یک سند چشم‌انداز بیست‌ساله و برنامه‌ای پنج‌ساله، برگرفته از دیدگاه‌های امام خمینی و آیت‌الله خامنه‌ای است.


این بنیاد امروزه (۱۳۸۹ ش) در کشورهای آلمان، بلژیک، هلند، عربستان سعودی، لبنان، سوریه، گرجستان، هندوستان، امارات متحده عربی و عراق نمایندگی مستقیم دارد و در تمام کشورهای اسلامی نیز با هماهنگی وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجمع جهانی اهل بیت فعال است.
این دفاتر زیر نظر معاونت بین‌الملل بنیاد فعالیت می‌کنند. این معاونت برگزاری سمینارها و اعیاد مذهبی، ایجاد شبکه تلویزیونی و ماهواره‌ای، ایجاد کرسی شیعه‌شناسی در دانشگاه‌های معتبر دنیا، برگزاری مسابقات مقاله‌نویسی، و اعزام مبلغان دینی به خارج از کشور را بر عهده دارد.
بنیاد بین‌المللی غدیر افزون بر کشورهای دیگر، در تهران و کلیه مراکز استان‌های ایران، نمایندگی تأسیس کرده که ریاست هر نمایندگی با امام جمعه مرکز استان و یا یک چهره فرهنگی است.
همچنین در نهاد ریاست جمهوری؛ وزارتخانه‌های امور خارجه، کشور، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم، تحقیقات و فناوری، تعاون، کار و امور اجتماعی، راه؛ نیروهای مسلح و سازمان‌های تربیت‌بدنی و صداوسیما شعبه‌ای از بنیاد ایجاد شده است.


ساختمان شماره دو بنیاد بین‌المللی غدیر در خیابان خرمشهر تهران واقع شده است.
[۱] مرسلی، مصطفى (مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر)، مصاحبه با مؤلف.



۱. مرسلی، مصطفى (مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر)، مصاحبه با مؤلف.



مرادیان منفرد، علی‌محمد، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «بنیاد بین المللی غدیر»، ص۱۲۰۰.    


رده‌های این صفحه : بنیادهای تهران




جعبه ابزار