• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مطهری (شهید)، بنیاد علمی و فرهنگی bonyād-e elmī va farhangī-ye šahīd motahharī ، بنیادی واقع در خیابان میرداماد، منطقۀ ۳ شهرداری تهران.




بنیاد علمی و فرهنگی شهید مرتضی مطهری در ۱۳۸۵ ش، به منظور آشنایی با اندیشه‌های اسلامی، ارتقای کیفی دانش و بینش عمومی جامعه در زمینۀ معارف دینی، شناخت و معرفی جامع شخصیت شهید مطهری و تبیین اندیشه‌های او، و نیز انجام دادن مطالعات راهبردی بر پایۀ دیدگاه‌های وی، تأسیس شد.


این بنیاد مؤسسه‌ای غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل است و منابع مالی آن از طریق هدایا و کمک‌های بلاعوض اشخاص حقیقی و حقوقی، فعالیت‌های علمی و فرهنگی و همچنین اعتباراتی که در بودجۀ سالانۀ هیئت دولت برای کمک به نهادهای فرهنگی تعیین می‌شود، تأمین می‌گردد.


ارکان اصلی بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری شامل هیئت امنا، هیئت مدیره، و بازرس یا بازرسان است. هیئت امنا عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری این بنیاد، و عضویت در آن به صورت افتخاری است.


اعضای هیئت امنای این بنیاد عبارت‌اند از: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم و تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مدیر حوزۀ علمیۀ قم، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، رئیس دانشگاه تهران، دو نفر از اعضای خانوادۀ شهید مطهری به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، و دو نفر از شخصیت‌های برجستۀ علمی و فرهنگی به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی.


تصویب برنامه‌های بنیاد، تعیین راهبردها، سیاست‌ها و خط مشی بنیاد، تأیید ترازنامه‌ها و گزارش عملکرد مالی سالانۀ بنیاد، تصویب سازمان اداری و آیین‌نامۀ مالی و معاملاتی بنیاد، و تعیین اعضای هیئت مدیره و بازرسان، از مهم‌ترین وظایف هیئت امنای بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری به شمار می‌آیند.


هیئت مدیرۀ این بنیاد متشکل از ۵ عضو اصلی (شخصیت حقوقی) و دو عضو علی‌البدل است که برای مدت ۴ سال از سوی هیئت امنا برگزیده می‌شوند.


بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در راستای اهداف خود، به پژوهش در آثار شهید مرتضى مطهری، معرفی و بزرگداشت شخصیت علمی و فرهنگی او، برنامه‌ریزی و ارائۀ خدمات آموزشی برای تربیت استادان و کارشناسان و زمینه‌سازی برای تربیت متفکران اسلامی، حمایت از فعالیت‌های پژوهشی شامل تألیف و ترجمه در زمینۀ آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، همکاری با دیگر مراکز و نهادهای داخلی و خارجی فعال در حوزۀ اندیشه‌های شهید مطهری، ایجاد بانک اطلاعاتی و پایگاه اطلاع‌رسانی رایانه‌ای و مطبوعاتی و انتشار نشریات تخصصی، و برگزاری همایش‌ها، نمایشگاه‌ها، مسابقات و کلاس‌های آموزشی می‌پردازد.


بشری، نفیسه، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله «بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری»، ص۱۵۲۹.    


رده‌های این صفحه : بنیادهای تهران




جعبه ابزار