• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تجهیز کودک

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کودک میّت در جمیع احکام اموات، مانند بالغ است. حتّی کودک سقط شده‌ای که چهار ماه از زمان انعقاد نطفه او یا بیش‌تر می‌گذرد، واجب است احکام میت بالغ در موردش انجام شود.



(حنوط عبارت است از، مالیدن قدری کافور به اعضایی که میّت در حال سجده، آنها را به زمین می‌گذارد (مساجد)، مثل پیشانی و کف دو دست و .... .)
کودک میّت در جمیع احکام اموات، مانند بالغ است، بنابراین واجب است بر طبق دستور شرع، او را کفن و حنوط نمود و سپس دفن کرد، حتّی کودک سقط شده‌ای که چهار ماه از زمان انعقاد نطفه او یا بیش‌تر می‌گذرد، واجب است این احکام در موردش انجام شود. بعضی در این‌باره ادّعای عدم‌خلاف نموده‌اند.

در کتاب شریف کافی، از حضرت موسی بن جعفر (علیه‌السّلام) نقل شده که فرموده است: زمانی‌که ابراهیم (ابراهیم در زمان فوتش، شش ماهه بوده است.) فرزند رسول گرامی اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) فوت کرد، آن حضرت به علی (علیه‌السّلام) فرمود: فرزندم را کفن و دفن کن.
آن حضرت، ابراهیم را غسل داد و حنوط نمود و بر تنش کفن پوشید، سپس با رسول الله (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم) به نزد قبر برده و دفن نمود. و روایات دیگر.البتّه در صورتی‌که از زمان انعقاد نطفه کودک چهار ماه نگذشته باشد، مراسم مذهبی که ذکر شد انجام نمی‌شود.


۱. آملی، محمدتقی، مصباح الهدی فی شرح العروة الوثقی، ج۶، ص۲۳۵.    
۲. خوئی، سیدابوالقاسم، موسوعة الامام الخویی، ج۹، ص۱۵۵-۱۵۶.    
۳. مفید، محمد بن محمد، المقنعة، ص۸۳.    
۴. طوسی، محمد بن حسن، النهایة، ص۴۱.    
۵. محقق ثانی، علی بن حسین، جامع المقاصد، ج۱، ص۳۵۶.    
۶. نراقی، ملااحمد، مستند الشیعه، ج۳، ص۱۱۴.    
۷. علامه حلی، حسن بن یوسف، منتهی المطلب، ج۷، ص۲۵۱.    
۸. همدانی، آقارضا، مصباح الفقیه، ج۵، ص۱۵۲.    
۹. حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج۳، ص۹۹، باب ۱۵ من ابواب صلاة الجنازة، ح۲.    
۱۰. حرعاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج۳، ص۹۸، باب ۱۵ من ابواب صلاة الجنازة، ح۱.    



انصاری، قدرت‌الله، احکام و حقوق کودکان در اسلام، ج۲، ص۱۱۴-۱۱۵، برگرفته از بخش «فصل یازدهم اعتقادات کودک»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۱۲/۱۹.    


رده‌های این صفحه : فقه کودک | مباحث فقهی




جعبه ابزار