• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سید عبدالله بلادی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



سید عبدالله بلادی، در سال ۱۰۶۵ق. در «بلاد» بحرین متولد شد. وی پس از آموزش دانش های مقدماتی، به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و نزد شیخ احمد جزایری، شیخ عبدالله بن صالح بحرانی، شیخ سلیمان ماحوزی و شیخ احمد بحرانی ـ پدر شیخ یوسف بحرانی ـ به تحصیل علوم دینی پرداخت و سرانجام به مرتبه فقاهت و اجتهاد دست یافت و از عالمان و فقیهان بلند مرتبه روزگار خویش شد. او از شیخ احمد بحرانی، اجازه نامه گرفت و خود از مشایخ اجازه شیخ یوسف بحرانی، مولف حدائق الناظره بوده است.
سید عبدالله در بحرین به انجام وظایف دینی و اسلامی مشغول بود. پس از تسلط خوارج بر بحرین، آزار و اذیت شیعیان و به ویژه عالمان شیعه، اوج گرفت. این آزارها سبب مهاجرت عالمان و روحانیان از بحرین به کشورهای عراق و ایران شد. سید عبدالله نیز به همراه استادش، شیخ عبدالله، به ایران هجرت نمود و در بهبهان سکونت اختیار کرد.
[۱] . سیمای بهبهان, سید سیف الله نحوی, انتشارات نهاوندی, ص۷۹.
شیخ یوسف بحرانی که از شاگردان سید عبدالله بوده است، درباره فضایل اخلاقی استادش چنین می نویسد:
«وی دانشمندی پرهیزگار، متقی، زاهد، عابد و یگانه مردی است که در عصر خویش همتایی در تقوا نداشته و پس از وفات استادش شیخ عبدالله، عهده دار امامت جمعه و جماعت شهر بهبهان گردید».
[۲] . لؤلؤه البحرین, ص۹۲؛ به نقل از سیمای بهبهان.

وی پس از سال ها تلاش علمی و فعالیت تبلیغی در بهبهان، سرانجام در سال ۱۱۶۵ق. وفات یافت
[۳] . شهیدان راه فضیلت,عبدالحسین امینی، ص۵۲۸.
و در همین شهر به خاک سپرده شد. سید عبدالله سه برادر به نامهای سید موسی، سید نورالدین و سید هاشم داشت. یکی از فرزندان سید هاشم، روحانی شهید، سید احمد بحرانی است که هنگام سفر به عراق، برای زیارت قبور ائمه ـ علیهم السلام ـ، به همراه همسر و فرزندش، مورد حمله اشرار قرار گرفت و به شهادت رسید و در محل «لملوم» در شرق دیوانیه ـ که محل استقرار دو عشیره عراقی «جبور» و «اقرع» است، به خاک سپرده شد.
[۴] . شهیدان راه فضیلت,عبدالحسین امینی, ص۴۰۶.


فهرست مندرجات

۱ - پانویس
۲ - منبع


 
۱. . سیمای بهبهان, سید سیف الله نحوی, انتشارات نهاوندی, ص۷۹.
۲. . لؤلؤه البحرین, ص۹۲؛ به نقل از سیمای بهبهان.
۳. . شهیدان راه فضیلت,عبدالحسین امینی، ص۵۲۸.
۴. . شهیدان راه فضیلت,عبدالحسین امینی, ص۴۰۶.




سایت اندیشه قم    



جعبه ابزار