• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سیدعبدالله رشتی بحرینی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



رشتی بحرینی، حاج سیدعبدالله
از علمای برجسته و مجاهد ایران در قرن سیزدهم هجری. وی فرزند سید هاشم حسینی بحرانی بود که به همراه پدرش از بحرین به رشت مهاجرت کرد. علوم دینی را از علمای عرب و ایرانی از جمله سیدمحمدباقر شفتی، معروف به «حجه الاسلام» فراگرفت و اجازاتی از آنها دریافت کرد. وی خواهر ملا رفیع گیلانی، معروف به «شریعتمدار» را به عقد ازدواج خود درآورد و فرزندان عالم و دانشمندی تربیت کرد. نویسنده کتاب سفرنامه استرآباد و مازندران و گیلان از او با احترام یاد کرده و وی از زمره «مجتهدان مشهور و معروف و با ورع و تقوای رشت» دانسته است.
در ۱۲۷۳ ق که انگلیسی ها پس از اعلام جنگ به دولت ایران، بندر بوشهر را به اشغال خود درآوردند، وی به همراه گروهی از علمای گیلان، از جمله ملارفیع، حاج ملاصادق و نیز همانند سایر علمای کشور بر ضد انگلیسی ها فتوای جهاد صادر کرد و در نامه ای به ناصرالدین شاه قاجار،‌آمادگی خود را و داطلبان گیلانی را در جنگ با نیروهای اشغالگر اعلام داشت.
حاج سیدعبدالله در ۱۲۸۴ ق در رشت درگذشت. جنازه اش را به نجف اشرف منتقل و در صحن شریف امام مؤمنان دفن کردند. او کتابخانه ای گرانبها داشت که پس از مرگ به فرزندش سیدابراهیم رسید.
منابع: روزنامه وقایع اتفاقیه، ۳: ۲۰۶۴-۲۰۶۵؛ سفرنامه استرآباد و مازندران و گیلان، ۱۶۸، طبقات اعلام الشیعه؛ الکرام البرره فی القرن الثالث بعد العشره، ۲: ۷۹۰-۷۹۱٫



جعبه ابزار