• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهادت زکریا

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



حضرت زکریا (علیه‌السّلام) همیشه اهل دعا و راز و نیاز بود، شهادتش جانسوز و سخت بوده است.



هنگامی که حضرت مریم (علیهاالسّلام) به قدرت الهی بدون شوهر باردار شد (چنان که شرح حالش در زندگی عیسی (علیه‌السّلام) ذکر می‌شود) شیطان وسوسه گر به میان بنی اسرائیل رفت و این تهمت ناجوانمردانه و بسیار زشت را به مردم القاء کرد که اگر مریم (علیهاالسّلام) باردار شده، کار زکریا (علیه‌السّلام) است.
همین تهمت ناجوانمردانه باعث شد که عده‌ای از اشرار تصمیم گرفتند حضرت زکریا را به قتل برسانند. (و از بعضی از تواریخ استفاده می‌شود که: طاغوت عصر زکریا، حضرت یحیی (علیه‌السّلام) پسر زکریا (علیه‌السّلام) را به خاطر نهی از منکری که نموده بود، کشت (چنانکه شرح آن خواهد آمد) زکریا از قتل یحیی با خبر شد، خود احساس خطر کرد، چرا که طاغوت می‌خواست او را نیز بکشد، زکریا گریخت و به بوستانی که در نزدیک مسجد بیت المقدس بود وارد شد و در آن جا تنة درختی باز شد و به زکریا پناه داد، و سرانجام با راهنمایی ابلیس، ماموران طاغوت آمدند و آن درخت را قطعه قطعه نموده و در نتیجه حضرت زکریا با وضع دلخراشی به شهادت رسید.به نقل ازتاریخ کامل ابن اثیر
[۱] تاریخ کامل ابن اثیر
. بنابراین علت قتل زکریا، تهمت مذکور نبوده است.) به همین منظور به سوی او هجوم بردند. او از دست آنها گریخت. در بیابان به نزدیک درختی رسید. آن درخت به زبان آمد و گفت: «ای پیامبر خدا! نزد من بیا.» زکریا کنار آن درخت رفت، درخت شکافته شد، زکریا به داخل تنة درخت رفت، سپس تنه درخت به هم پیوست و به این ترتیب آن درخت به زکریا (علیه‌السّلام ) پناه داد. ابلیس به آن جا رسید و گوشه‌ای از عبای زکریا (علیه‌السّلام ) را گرفت و در بیرون درخت نگه داشت، سپس دید گروهی در جستجوی کسی هستند، از آنها پرسید در جستجوی چه کسی هستید؟ گفتند: در جستجوی زکریا (علیه‌السّلام) هستیم. ابلیس گفت: او کنار این درخت آمد و جادو کرد، بر اثر سحر و جادوی او تنه این درخت شکافته شده او به درون این درخت رفت. نشانه اش همین قسمت عبای او است که در بیرون درخت مانده است.
آنها تبر تهیه کردند و هم چنین اره آوردند و آن درخت را قطع کرده سپس با اره قطعه قطعه کردند، به این ترتیب حضرت زکریا (علیه‌السّلام) مظلومانه در میان آن درخت به شهادت رسید.


خداوند بر آن سنگدلان جاهل غضب کرد، بدترین خلق خود را بر آنها مسلط نمود، که انتقام خون حضرت زکریا (علیه‌السّلام) را از آنها گرفت.
[۳] ابن اثیر، ابوالحسن، تاریخ کامل ابن اثیر، ج۱، ص۱۷۰ـ۱۷۵.

پس از شهادت زکریا (علیه‌السّلام) خداوند فرشتگان را کنار پیکر مطهر او فرستاد. آنها آمدند و بدن زکریا (علیه‌السّلام) را غسل دادند و کفن کردند، و سه روز پشت سر هم آمدند و نماز بر آن خواندند، سپس او را به خاک سپردند.


حضرت زکریا ؛ پیری زکریا (قرآن)؛ بشارت زکریا (قرآن).


۱. تاریخ کامل ابن اثیر
۲. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۱۴، ص۱۸۹.    
۳. ابن اثیر، ابوالحسن، تاریخ کامل ابن اثیر، ج۱، ص۱۷۰ـ۱۷۵.
۴. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۱۴، ص۱۷۹.    
۵. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۱۴، ص۱۸۹.    
۶. مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج۱۴، ص۱۷۹.    



سایت اندیشه، برگرفته از مقاله «شهادت زکریا»، تاریخ بازیابی۹۴/۱۱/۲۰.    



جعبه ابزار