• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهربازی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



شهربازی\ šahr-e bāzī \ ، در گذشته تفریحگاهی واقع در بزرگراه چمران، خیابان سئول.



مالک زمینهای این تفریحگاه شخصی به نام ماشاالله پدرثانی بود. در ۱۳۵۹ ش در بخشی از این زمینها مجتمعی تفریحی با امکانات محدود به نام لونا پارک گشایش یافت و به‌تدریج گسترش پیدا کرد، اما پس از چندی آستان قدس رضوی مالکیت این زمینها را در اختیار گرفت و در ۱۳۶۱ ش حق کسب پیشه در آن را به بنیاد شهید واگذار کرد. در همین سال شهرداری تهران این مکان را از بنیاد شهید اجاره، و با همکاری شرکت شهربازی، مجتمعی تفریحی به نام شهربازی را با مساحتی بیش از ۳ هکتار در آن احداث کرد. ماشاالله پدرثانی نیز که ادعای مالکیت زمین شهربازی را داشت، با گرفتن مبلغی پول از شکایت خود صرف‌نظر کرد.


حسین حاجی‌رضا از نخستین مدیران شهربازی بود که در مدت ۱۲ سال مدیریت خود، این مجموعه را به یکی از بزرگ‌ترین مکانهای تفریحی شهر تهران بدل کرد.


تمام امکانات مجموعۀ تفریحی شهربازی، ازجمله تأسیسات فنی و دستگاههای تفریحی موجود در آن به جز دستگاهی موسوم به «قالیچۀ پرنده»، در ایران و توسط متخصصان ایرانی با مشاورۀ کارشناسان خارجی ساخته شده بود.


ازجملۀ کسانی که در برپایی شهربازی نقش مؤثر داشته‌اند، می‌توان از سید علی میرمیران، مراد صلحی، مرتضی وفایی و بهمن سیابی یاد کرد.


در ۱۳۸۰ ش، با مطرح شدن پروژۀ ساخت بزرگراه نیایش ـ یادگار امام، شهرداری تهران بر آن شد تا زمینهای شهربازی را از بنیاد شهید خریداری کند و سرانجام در ۱۳۸۴ ش آن را به مبلغ ۳۳۰ میلیارد ریال خرید. ۱۰۰ میلیارد ریال از این مبلغ به صورت نقد، و معادل ۲۳۰ میلیارد ریال آن به صورت واگذاری زمین در دیگر نقاط تهران به بنیاد شهید پرداخت شد. برچیدن تأسیسات مجموعۀ تفریحی شهربازی تا اواخر ۱۳۸۵ ش به طول انجامید؛ بخشی از تجهیزات آن به پارک بسیج واقع در جنوب شرقی تهران، و بخشی دیگر به مجتمعی تفریحی در کردان کرج فروخته شد.


در حال حاضر (۱۳۹۱ ش) بقایای زمین اصلی که متعلق به شهرداری تهران است، به منظور ساخت بیمارستان برای بنیاد امور بیماریهای خاص، در نظر گرفته شده است.


صائبی مقدم، سعیده، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه تهران بزرگ، برگرفته از مقاله" شهربازی"، ص۱۱۲۳.    


رده‌های این صفحه : مجموعه تفریحی




جعبه ابزار