• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

شهید مصطفی احمدی روشن

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



شهید مصطفی احمدی روشن در ۱۷ شهریور ماه ۱۳۵۸ در بیمارستان بوعلی شهر همدان به دنیا آمد.



خانواده پدری ایشان از نوادگان ملا مصطفی همدانی و مادر ایشان نواده‌ آیت الله مهدی مهدوی و اهل یزد هستند. رحیم احمدی روشن، پدر مصطفی، از درجه‌ داران شهربانی وقت بود که بعدها راننده مینی ‌بوس شد و در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران سال‌های بسیاری را به مبارزه با دشمن بعثی پرداخته است.
مصطفی احمدی روشن دارای ۳ خواهر به نامهای مرضیه، زهرا و فاطمه بودند.
[۱] پیشوایی، مهدی، سیره معصومان، ج۱، ص۲۵۴



مصطفی احمدی روشن پس از گذراندن تحصیلات مقدماتی در زادگاه خود، تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف تهران ادامه داد و در سال ۱۳۸۱ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد. او در دوران دانشجویی خود مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی و از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف بود. او پس از فارغ التحصیلی با خواست و اصرار خودش و بعد از پیگیری فراوان وارد سایت غنی سازی اورانیوم نطنز شد.
احمدی روشن شخصی ولایتمدار و از شاگردان آیت الله عزیز الله خوشوقت استاد اخلاق تهران بودند.
مصطفی احمدی روشن، در ۲۱ دی ماه ۱۳۹۰ بر اثر انفجار بمب مغناطیسی توسط عوامل استکبار در خودروی وی، در خیابان گل نبی تهران (میدان کتابی)، روبروی دانشکده ارتباطات و علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی به شهادت رسید.
شهید مصطفی احمدی روشن در هنگام شهادت معاون بازرگانی سایت نطنز بود. وی شوخ و باصفا و در عین حال در مدیریت جدی و قاطع بود. به گفته دوستان وی، شهید احمدی روشن فردی ولایتمدار و اخلاق مدار بود.
مصطفی احمدی روشن تحصیلات خود را در زادگاهش، همدان، آغاز کرد؛ او دوره متوسطه را در رشته ریاضی فیزیک دبیرستان ابن سینا همدان به اتمام رساند و پس از آن در آزمون سراسری دانشگاه شرکت کرد.

۲.۱ - تحصیلات دانشگاهی

او در سال ۱۳۷۷ وارد دانشگاه صنعتی شریف شد و تحصیلات خود را در رشته مهندسی شیمی آغاز کرد. او از بسیجیان فعال دانشگاه بود که در دوران دانشجویی به عنوان مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه شریف فعالیت می کرد. احمدی روشن در سال ۱۳۸۱ در رشته مهندسی شیمی موفق به دریافت مدرک کارشناسی شد. او در دوران تحصیل در دانشگاه در پروژه ساخت غشاهای پلیمری برای جداسازی گازها که برای اولین بار در کشور انجام شد، همکاری داشت؛ همچنین او دارای چندین مقاله ISI به زبان های انگلیسی و فارسی بوده است.
در ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۰، پس از شهادت، به شهید مصطفی احمدی روشن مدرک دکترای افتخاری در رشته نانو بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران اعطا شد.
-ازدواج
فاطمه کاشانی، همسر شهید احمدی روشن، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد رشته شیمی دانشگاه صنعت شریف است که در سال ۱۳۸۲ با مصطفی احمدی روشن عقد و بعد از یک سال و نیم ازدواج کردند؛ حاصل این ازدواج یک پسر به نام "علی" است.


۱. پیشوایی، مهدی، سیره معصومان، ج۱، ص۲۵۴



شخصیت نگار    



جعبه ابزار