• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عبدالله بن حوزه تمیمی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



او در روز عاشورا با صدای بلند یاران امام حسین (علیه‌السّلام) را خطاب قرار داد و گفت: «آیا حسین (علیه‌السّلام) میان شماست؟» امام (علیه‌السّلام) خاموش ماند و ابن‌حوزه سخنش را تکرار کرد؛ اما حضرت (علیه‌السّلام) همچنان خاموش ماند و چون بار سوم سخن خود را تکرار کرد، امام (علیه‌السّلام) فرمود: «به او بگویید: بله، این حسین (علیه‌السّلام) است چه می‌خواهی؟» گفت: «ای حسین (علیه‌السّلام)، به تو بشارت می‌دهم که به سوی جهنم می‌روی.»
امام (علیه‌السّلام) فرمود: «هرگز، من به سوی پروردگار رحیم و توبه‌پذیر و درخور اطاعت می‌روم.» آن‌گاه امام (علیه‌السّلام) رو به یاران کردند و از آنان نام این شخص را پرسیدند. یارانش نامش را گفتند. امام (علیه‌السّلام) دستان خود را به سوی آسمان بلند کردند و فرمودند: «خداوندا او را به حوزه (قعر) جهنم وارد کن.»
در این هنگام اسب ابن‌حوزه در میان نهر افتاد و حیوان مضطرب شد. ابن‌حوزه نیز در حالی که پای چپش به رکاب گیر کرده بود به درون نهر افتاد، پس اسب رم کرد و به تاخت حرکت کرد. اسب آن قدر عبدالله را بر زمین کشید و سرش را به سنگها و بوته‌ها کوبید تا این که او به هلاکت رسید.
[۱] بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، تحقیق محمد باقر محمودی، ج۳، ص۱۹۱، بیروت، دارالتعارف، چاپ اول، ۱۹۷۷.
[۲] طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک (تاریخ الطبری)، ج۵، ص۴۳۰، تحقیق محمد ابوالفضل ابراهیم، بیروت، دارالتراث، چاپ دوم، ۱۹۶۷.
[۳] شیخ مفید، محمد بن نعمان، الارشاد، ج۲، ص۱۰۲ قم، کنگره شیخ مفید، ۱۴۱۳.
[۴] طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری باعلام الهدی، ج۱، ص۴۶۲، تهران، اسلامیه، چاپ سوم، ۱۳۹۰ق.


فهرست مندرجات

۱ - پانویس
۲ - منبع


۱. بلاذری، احمد بن یحیی، انساب الاشراف، تحقیق محمد باقر محمودی، ج۳، ص۱۹۱، بیروت، دارالتعارف، چاپ اول، ۱۹۷۷.
۲. طبری، محمد بن جریر، تاریخ الامم و الملوک (تاریخ الطبری)، ج۵، ص۴۳۰، تحقیق محمد ابوالفضل ابراهیم، بیروت، دارالتراث، چاپ دوم، ۱۹۶۷.
۳. شیخ مفید، محمد بن نعمان، الارشاد، ج۲، ص۱۰۲ قم، کنگره شیخ مفید، ۱۴۱۳.
۴. طبرسی، فضل بن حسن، اعلام الوری باعلام الهدی، ج۱، ص۴۶۲، تهران، اسلامیه، چاپ سوم، ۱۳۹۰ق.



سایت پژوهه، برگرفته از مقاله «قاتلان امام حسين(علیه‌السلام)»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۳/۲۲.    



جعبه ابزار