• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عدل الهی (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کتاب عدل الهی نوشته شهيد مرتضي مطهري، مبحث عدل الهی و مجموعه اي از مسائل و شبهات مرتبط با آن را به تفصيل توضیح می‌دهد.



مولف این کتاب شهید مرتضی مطهری متولد ۱۳۵۸ ش است.

۱.۱ - زندگينامه

فرزند حاج شيخ محمد حسين مطهري می‌گوید: علامه شهيد مرتضي در سال ۱۲۹۸ شمسي در خانواده اي روحاني و علم‌دوست متولد شد. او در دوازده سالگي وارد حوزه علمیه مشهد شد و چنان پر تلاش و منظم به تحصيل مشغول شد كه باعث شگفتي اهل بصيرت گرديد. سرانجام شهيد مطهري در سال ۱۳۱۶ شمسي وارد حوزه علمیه قم شد تا روح تشنه اش را از كوثر قرآن و زمزمه عترت سيراب كند. او با دقت، سرعت، نظم و تلاشي ستودني به آموختن علوم اسلامی مشغول شد و علوم معقول و منقول را نزد اساتيد فن و بزرگان حوزه علميه قم فرا گرفت و يكي از بزرگترين انديشمندان و دانشمندان عصر خويش شد. استاد در سال ۱۳۳۱ شمسي به تهران هجرت كرد و در جمع دانشگاهيان و روشنفكران، سراسر خير و بركت و مايه هدايت و تربيت شد.
وي در دانشكده الهيّات معارف اسلامي، بيش از ۲۰ سال به مبارزه عالمانه با جهل، ماديگري و غربزدگي پرداخت. او كتاب هايي را به رشته تحرير درآورد كه با گذشت سه دهه باز از همان حلاوت و تازگي برخوردار است به طوري كه حضرت امام مطالعه آن را به همه مردم توصيه كردند. مطهرّي را به حق مي توان از پيشتازان نهضت و انقلاب اسلامی دانست. نقش مطّهري در قبل و بعد از انقلاب تا حدّي بود كه گروه منافقین (فرقان) در سال ۱۳۵۸ هـ . ش دست به شهادت او زد و او را به آرزوي خود كه شهادت در راه خدا بود رساند.

۱.۲ - اساتيد

حضرات آيات عظام سیدمحمد حجّت، بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبائی و ...

۱.۳ - تأليفات

امامت و رهبری، انسان کامل، انسان و سرنوشت، پیامبر امّی، حق و باطل، جاذبه و دافعه علی (علیه‌السلام) ، حماسه حسینی، خاتمیّت، خدمات متقابل اسلام و ایران، داستان راستان، شرح منظومه، عرفان حافظ، علل گرایش به مادّیگری، فطرت، فلسفه اخلاق، فلسفه تاریخ، قیام و انقلاب مهدی (عجل‌الله‌تعالی‌و‌فرجه‌الشریف)، جامعه و تاریخ، نقدی بر مارکسیسم و ...


در اين اثر، مبحث عدل الهي و مجموعه اي از مسائل و شبهات مرتبط با آن، به تفصيل بررسي شده است. مهم ترين عناوين كتاب عبارت اند از: عدل بشري و عدل الهي، روش‌ها و مشرب‌ها در مسئله عدل، تعاريف چهارگانه عدل، تبعيض‌ها، شرور، مرگ و ميرها، مجازات‌هاي اخروي، شفاعت و هفت اشكال بر آن، عمل خير از غير مسلمانان، طرح اصل عدل در حوزه فقه، عدل و حکمت الهی، ثنویت در انديشه ايراني و تأثير اسلام در از بين بردن آن، شیطان در اسلام، سخنان ابوالعلاء مَعرّی و خیام، قضا و قدر و مسئله جبر، نظريه فلسفه اسلامی درباره تضادها.


اين كتاب در يك جلد به زبان فارسی به همت انتشارات صدرا، به قطع وزيري بارها چاپ شده و به عربی و انگليسي نيز ترجمه شده است.
سایت اندیشه قم، برگرفته از مقاله «عدل الهی»، تاریخ بازیابی۹۷/۳/۳.    


رده‌های این صفحه : مقالات اندیشه قم




جعبه ابزار