• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

عقیده حواریون (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



در آیاتی از قرآن به اعتقادات حواریون پرداخته شده که در ذیل به آنها اشاره شده است.



حواریون به تاثیر گواهی عیسی (علیه‌السّلام) در نزد خدا بر تسلیم آنان، عقیده داشتند.
«... قال الحواریون نحن انصار الله ءامنا بالله واشهد بانا مسلمون؛ هنگامی که عیسی از آنان احساس کفر (و مخالفت) کرد، گفت: کیست که یاور من به سوی خدا (برای تبلیغ آیین او) گردد؟ حواریان (شاگردان مخصوص او) گفتند: ما یاوران خداییم به خدا ایمان آوردیم و تو (نیز) گواه باش که ما اسلام آورده‌ایم.»

۱.۱ - گواه گرفتن عیسی

قابل توجه اینکه حواریون در پاسخ عیسی (علیه‌السّلام) نگفتند ما یاور توایم، بلکه برای اینکه نهایت توحید و اخلاص خود را اثبات کنند و سخن آنان هیچگونه بوی شرک ندهد گفتند: ما یاوران خدائیم و آیین او را یاری می‌کنیم و تو را بر این حقیقت گواه می‌گیریم، گویا آنها نیز احساس می‌کردند که در آینده افراد منحرفی ادعای الوهیت مسیح (علیه‌السّلام) خواهند کرد و باید به آنها دستاویزی نداد.
ضمنا تعبیر به "اسلام" در آیه فوق دلیل بر این است که اسلام آیین تمام انبیاء بوده است.
و در اینجا بود که حضرت مسیح (علیه‌السّلام) صف دوستان خالص خود را از دشمنان و منافقان جدا ساخت، تا برنامه ریزی او دقیق و منسجم باشد همان کاری که پیامبر اسلام (صلی‌الله‌علیه‌و‌آله) در بیعت عقبه، انجام داد.


عقیده حواریون به توانمندی خدا بر نزول مائده آسمانی بر آنان، سست بود.
«اذ قال الحواریون یـعیسی ابن مریم هل یستطیع ربک ان ینزل علینا مائدة من السماء... • قالوا نرید ان ناکل منها وتطمئن قلوبنا..؛ در آن هنگام که حواریون گفتند: ‌ای عیسی بن مریم (علیه‌السّلام)! آیا پروردگارت می‌تواند مائده‌ای از آسمان بر ما نازل کند؟ او (در پاسخ) گفت: از خدا بپرهیزید اگر با ایمان هستید! • گفتند: (ما نظر بدی نداریم،) می‌خواهیم از آن بخوریم، و دلهای ما (به رسالت تو) مطمئن گردد و بدانیم به ما راست گفته‌ای و بر آن، گواه باشیم.»


حواریون به رستاخیز و حسابرسی در قیامت، ایمان و اعتقاد داشتند.
«... قال الحواریون نحن انصار الله ءامنا بالله واشهد بانا مسلمون• ... فاکتبنا مع الشـهدین؛ هنگامی که عیسی از آنان احساس کفر (و مخالفت) کرد، گفت: کیست که یاور من به سوی خدا (برای تبلیغ آیین او) گردد؟ حواریان (شاگردان مخصوص او) گفتند: ما یاوران خداییم به خدا ایمان آوردیم و تو (نیز) گواه باش که ما اسلام آورده‌ایم. • پروردگارا! به آنچه نازل کرده‌ای، ایمان آوردیم و از فرستاده (تو) پیروی نمودیم ما را در زمره گواهان بنویس!»
(مقصود از «شهادت» در آیه مزبور، شهادت حواریون در قیامت، بر تبلیغ رسالت از جانب عیسی (علیه‌السّلام) است.)


۱. آل عمران/سوره۳، آیه۵۲.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۲، ص۵۶۳.    
۳. مائده/سوره۵، آیه۱۱۲.    
۴. مائده/سوره۵، آیه۱۱۳.    
۵. آل عمران/سوره۳، آیه۵۲.    
۶. آل عمران/سوره۳، آیه۵۳.    
۷. طباطبائی، سیدمحمدحسین، المیزان، ج۳، ص۲۰۶.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «عقیده حواریون».    



جعبه ابزار