• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مشتاقی و مهجوری‌ (کتاب)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



مشتاقی و مهجوری اثر عبدالحسن بزرگمهرنیا می‌باشد. اثر به معرفی تعدادی از کتب مهدوی، شرح حال تعدادی از عالمان و اولیای حق و شیفتگان امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و شرح حال افرادی که افتخار تشرف به محضر مقدس ولی عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف را داشته‌اند، پرداخته است.



اثر، مجموعه‌ای از مقالات مولف است که در مجله موعود، طی سالیان گذشته به چاپ رسیده است و انگیزه ایشان، ابراز علاقه به ساحت قدسی امام عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف و برداشتن قدمی در راه آشنایی مردم با بزرگان این عرصه می‌باشد.


از آن جا که آشنایی و هدایت انسان‌ها به سوی ولایت امام زمان عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف با نوشتن، ذکر و انتشار سخنان اهل بیت علیه‌السّلام در این زمینه به دست می‌آید، به همین جهت نویسنده با ساماندهی اثر خود در چهار فصل ضمن بررسی زندگی، سیره اجتماعی و سیاسی تعدادی از این شخصیت‌ها از آثار و اقدامات فرهنگی و دینی آن‌ها سخن گفته و داستان‌هایی نقل کرده است، تا به گوشه‌ای از زیبایی‌ها و جذبه‌های وجودی ولی عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف بپردازد. مولف با بهره گیری از منابع و مراجع کتب شیعه به معرفی آثار و شخصیت‌های آن‌ها پرداخته است. همچنین در مواردی به ذکر روایات از جوامع روایی شیعه پرداخته و مطالب خود را مستند سازی نموده است.


نویسنده کتاب خود را با معرفی کتب شاخص مهدوی؛ از جمله غیبت نعمانی، کمال الدین و تمام النعمه شیخ صدوق، مکیال المکارم علامه سید محمدتقی اصفهانی، دارالسلام علامه محمود میثمی عراقی و نجم الثاقب محدث نوری، آغاز و به بررسی کتاب، مولف، بررسی زندگی آن‌ها پرداخته است.
فصل دوم به تراجم آیت ا... میرزا جواد آقاملکی رحمة‌الله‌علیه ، شیخ حسن اصفهانی، میرزا جواد تبریزی، میرزا محمدباقر فقیه ایمانی اصفهانی، حاج شیخ علی پهلوانی تهرانی معروف به شیخ علی سعادت پرور، شیخ حسن صافی اصفهانی پرداخته و ضمن بررسی زندگی ایشان به آثار، اقدامات فرهنگی دینی و سخت کوشی ایشان برای رسیدن به مقام یاران امام عصر عجّل‌الله‌فرجه‌الشریف اشاره دارد.
فصل سوم به شرح برخی از تشرفات خاص افراد؛ از جمله شیخ اسماعیل نمازی شاهروری، حاج علی بغدادی، حاج شیخ محمدکوفی، حاج محمدعلی فشندی تهرانی و دیگر افرادی که به محضر آن حضرت شرفیاب شده‌اند، می‌پردازد. در این قسمت به ذکر داستان کامل تشرف و در پایان هر کدام از آن‌ها نکته‌هایی برگرفته از تشرف برای خواننده بازگو می‌کند که رمز توفیقات و سر آن‌ها مشخص می‌شود.
فصل پایانی که حسن ختام نام دارد گفتارهایی از آیت ا... العظمی خویی و بهاءالدینی رحمة‌الله‌علیه را در مورد دعای فرج که دوای همه دردها می‌باشد، بیان شده است.


از آن جا که در متن، مطالبی از مراجع و منابع مختلف نقل شده است، در پاروقی‌ها آدرس دقیق این مطالب درج شده است. فهرست مطالب در آغاز اثر آمده است.





نرم افزار کتابخانه مهدویت، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



جعبه ابزار