• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نقصان جنین (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



جنین، به بچه در شکم مادر گفته می‌شود. رشد برخی از جنین‌ها، در رحم ناتمام است.



رشد برخی از جنین‌ها، در رحم ناتمام است.
الله یعلم ما تحمل کل انثی وما تغیض الارحام وما تزداد وکل شیء عنده بمقدار. «خدا از جنین ‌هایی که هر (انسان یا حیوان) ماده ‌ای حمل می‌ کند آگاه است و نیز از آنچه رحمها کم می‌ کنند (و پیش از موعد مقرر می‌ زایند)، و هم از آنچه افزون می‌ کنند (و بعد از موقع می‌زایند) و هر چیز نزد او مقدار معینی دارد.»

۱.۱ - حالت سه گانه جنین

آیه اشاره بصورت‌های سه گانه حمل دانسته ‌اند، که گاهی به موعد مقرر متولد می‌ شود و گاهی قبل از موقع (گویی زمان لازم را در خود فرو برده است) و گاهی بعد از موعد مقرر تولد می‌ یابد، خداوند همه اینها را می‌ داند و از تاریخ تولد جنین و لحظه آن بی کم و کاست آگاه است، و این از اموری است که هیچکس و هیچ دستگاهی دقیقا نمی‌ تواند آن را مشخص کند، این علم مخصوص ذات پاک پروردگار است و دلیل آن هم روشن است چرا که استعداد رحم‌ها و جنین ‌ها کاملا متفاوت می‌ باشد، و هیچکس از این تفاوتها دقیقا آگاه نیست.


یـایها الناس ان کنتم فی ریب من البعث فانا خلقنـکم من تراب ثم من نطفة ثم من علقة ثم من مضغة مخلقة وغیر مخلقة لنبین لکم ونقر فی الارحام ما نشاء الی اجل مسمی... «ای مردم! اگر در رستاخیز شک دارید، (به این نکته توجه کنید که:) ما شما را از خاک آفریدیم، سپس از نطفه، و بعد از خون بسته شده، سپس از «مضغه» (چیزی شبیه گوشت جویده شده)، که بعضی دارای شکل و خلقت است و بعضی بدون شکل تا برای شما روشن سازیم (که بر هر چیز قادریم)! و جنین ‌هایی را که بخواهیم تا مدت معینی در رحم (مادران) قرار می‌ دهیم (و آنچه را بخواهیم ساقط می‌ کنیم) بعد شما را بصورت طفل بیرون می‌ آوریم سپس هدف این است که به حد رشد و بلوغ خویش برسید. در این میان بعضی از شما می‌ میرند و بعضی آن قدر عمر می‌ کنند که به بدترین مرحله زندگی (و پیری) می‌ رسند آن چنان که بعد از علم و آگاهی، چیزی نمی‌ دانند! (از سوی دیگر،) زمین را (در فصل زمستان) خشک و مرده می‌ بینی، اما هنگامی که آب باران بر آن فرو می‌ فرستیم، به حرکت درمی آید و می‌ روید و از هر نوع گیاهان زیبا می‌ رویاند.» («مخلقه و غیرمخلقه» بر اساس یک قول به معنای تمام و ناتمام بودن آفرینش انسان است.)

۲.۱ - خلقت ناتمام

"غیر مخلقة" یعنی آنکه هنوز خلقتش تمام نشده، و این کلام با تصویر جنین که ملازم با نفخ روح در آن است منطبق می‌ شود. و بنا بر این معنا، کلام کسی که گفته "تخلیق" به معنای "تصویر" است، با آیه منطبق می‌گردد.


۱. رعد/سوره۱۳، آیه۸.    
۲. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۱۰، ص۱۳۴.    
۳. حج/سوره۲۲، آیه۵.    
۴. مجمع البیان، شیخ طبرسی، ذیل آیه.    
۵. ترجمه المیزان، علامه طباطبایی، ج۱۴، ص۴۸۵.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «نقصان جنین».    



جعبه ابزار