• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بشارت به مؤمنان در قیامت (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از جاهایی که به مومنان بشارت داده شده است،بشارت در قیامت می باشد.





۱.۱ - بشارت فرشتگان به مومنین

برای بهره مندی مؤمن از بهشت و نعمتهای آن که یک کامیابی بزرگ برای آنان محسوب می شود فرشتگان در قیامت به مردان و زنان مؤمن بشارت می دهند که در قرآن هم به آن اشاره می شود:
یوم تری المؤمنین والمؤمنـت یسعی نورهم بین ایدیهم وبایمـنهم بشرلـکم الیوم جنت تجری من تحتها الانهـر خــلدین فیها ذلک هو الفوز العظیم.آن روز که مردان و زنان مؤمن را می‌بینی که نورشان پیشاپیششان و به جانب راستشان دوان است(به آنان گویند) امروز شما را مژده باد به باغهایی که از زیر(درختان) آن نهرها روان است در آنها جاودانید این است همان کامیابی بزرگ..این قسمت از آیه حکایت بشارتى است که در روز قیامت مؤ منین و مؤ منات مى دهند، و دهنده آن ملائکه است ، که به دستور خداى تعالى و تقدیر او مى گویند: بشارتتان امروز جناتى است که از دامنه آنها نهرها جارى است ، و شما در آن جاودانید. و مراد از بشارت مژده خوشحال کننده است ، که در آیه همان بهشت است . و بقیه الفاظ آیه روشن است .
((ذلکه هو الفوز العظیم )) - این جمله حکایت کلام خود خداى تعالى است ، و اشاره با کلمه ((ذلک )) به مطالب گذشته است که عبارت بود از پیش رفتن نور آنان و بشارتشان به بهشت ، ممکن هم هست جمله مورد بحث را تتمه کلام ملائکه گرفته و اشاره مذکور را به همان جنات و خلود در آنها دانست .

۱.۲ - بهره مندی مؤمنان از بشارت

طبق آیه قرآن مؤمنان از بشارت خداوند در قیامت بهره مند می شوند آنجا که می فرماید:
وجوه یومـئذ مسفرة• ضاحکة مستبشرة. در آن روز چهره‌هایی درخشانند•خندان [۳]     شادانند(. «ضاحکة مستبشرة» یعنی خندان و چهره شادمان. این شادمانی آنها به دلیل بشارتی است که به آنها داده شده است. )

۱.۳ - بشارت نجات در آخرت

بشارت نجات در آخرت و ورود بر پیامبر صلی الله علیه وآله در کنار حوض کوثر، برای مؤمنان پرهیزکار می باشد که خداوند در قرآن هم به آن اشاره کرده است:
الذین ءامنوا وکانوا یتقون• لهم البشری فی الحیوة الدنیا وفی الاخرة لاتبدیل لکلمـت الله ذلک هو الفوز العظیم.همانان که ایمان آورده و پرهیزگاری ورزیده‌اند•در زندگی دنیا و در آخرت مژده برای آنان است وعده‌های خدا را تبدیلی نیست این همان کامیابی بزرگ است (از امام صادق علیه‌السّلام روایت شده که در تفسیر آیه مزبور فرمود: بشارت در آخرت در آیه شریفه، همان بشارت به نجات در آخرت و ورود بر پیامبر و اهل بیت او علیهم‌السّلام در کنار حوض کوثر است که از جانب امام معصوم به آنها داده می‌شود. )
[۶] تفسیر نورالثقلین،حویزی، ج۲، ص۳۱۰.



۱. حدید/سوره۵۷، آیه۱۲.    
۲. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی،ج ۱۹، ص۲۷۳.    
۳. المیزان،علامه طباطبائی، ج۲۰، ص۲۱۰.    
۴. عبس/سوره۸۰، آیه۳۸.    
۵. عبس/سوره۸۰، آیه۳۹.    
۶. تفسیر نورالثقلین،حویزی، ج۲، ص۳۱۰.
۷. یونس/سوره۱۰، آیه۶۳.    
۸. یونس/سوره۱۰، آیه۶۴.    



قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «بشارت به مؤمنان در قیامت ».    



جعبه ابزار