• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

آندره‌تور

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



آنْدْره، تور (۱۸۸۵-۱۹۴۷م)، اسلام شناس لوتری مذهب . سوئدی ، استاد الهیات و اسقف شهر لینکوپینگ در جنوب غربی استکهلم می باشد.



آندره در ونا دیده به جهان گشود و در استکهلم درگذشت. تحصیلات عالی خود را در دانشگاه اوپسالا (شهری در شمال باختری استکهلم) به پایان برد و در ۱۹۲۷م به استادی رشته الهیات دانشگاه استکهلم برگزیده شد و پس از چندی در ۱۹۲۹ استاد دانشگاه اوپسالا شد.


وی که خود یک روحانی بلند پایه و آگاه به معارف مسیحیت بود، پژوهش‌هایی درباره اسلام، زندگی حضرت محمد (ص) و عرفان اسلامی انجام داد و نکات نسبتاً تازه‌ای در این زمینه بر دانسته‌های پیشین افزود.
[۱] تقی زاده، حسن، «تحقیقات علمای مغرب در باب ممالک شرقی»، مجله دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، س ۳، شم ۴، تیر ۱۳۳۵ش.



آندره حاصل تحقیقات خود را در کتاب‌ها و مقالاتی چند منتشر کرده است که اهم آن‌ها به شرح زیر است:


الف - کتاب‌ها: ۱. «گفتارهایی درباره کلیساهای نسطوریان در حیره و یمن و تأثیرات آن‌ها در اسلام»، استکهلم، ۱۹۲۶م
[۲] عقیقی، المستشرقون.
.

۴.۱ - زندگی و آیین محمد

۲. «زندگی و آیین محمد » که پژوهشی است درباره زندگی پیامبر اسلام از کودکی تا پایان حیا ت. این کتاب دارای ۷ فصل است: عربستان در زمان پیامبر، کودکی پیامبر تا بعثت او، پیام دینی پیامبر، آیین و حقیقت وحی محمدی، درگیری با قریش، فرمانروایی در مدینه و شخصیت پیامبر. این اثر در ۱۹۳۲م به آلمانی و در ۱۹۳۴م به ایتالیایی ترجمه شد،
[۳] عقیقی، المستشرقون.
و در ژوئیه ۱۹۳۳م، فصل چهارم آن‌که توسط پرفسور ارتور جفری به انگلیسی برگردانده شده بود، در مجله «جهان اسلام» به چاپ رسید. در ۱۹۳۶م همه کتاب از روی ترجمه آلمانی آن به انگلیسی ترجمه شد و در نیویورک به چاپ رسید. این ترجمه همراه تجدید نظرهایی در ۱۹۵۵م و ۱۹۶۰ در آمریکا تجدید چاپ شد.

۴.۲ - صوفیان مسلمان

۳. « صوفیان مسلمان »، کتابی است درباره مشایخ صوفیه که هلمهارت کانوس کرده ،ترجمه آلمانی آن را در ۱۹۶۰م در اشتوتگارت منتشر کرد. او در مقدمه این کتاب اشاره می‌کند که هلموت ریتر (۱۸۹۲-۱۹۷۱م)، اسلام شناس آلمانی در کتابی که به نام «دریای جان» درباره افکار عطار نیشابوری و نقد آثار او نوشته، از این کتاب آندره استفاده برده است،
[۴] هلموت ریتر، دریای جان،ص۵ .



ب - مقالات: ۱. «قصص مربوط به بعثت محمد»؛ ۲. «کلمات قصار مشایخ صوفیه»؛ ۳. « زهد و رهبانیت ، مسأله رابطه مسیحیت و اسلامی» (این مقاله در نشریه «جهان شرق» که به عنوان بزرگداشت خاورشناس سوئدی ، کارل ویلهلم زترستین (۱۸۶۶-۱۹۵۳م) منتشر شد، به چاپ رسیده است. ۴. «محمد»


(۱) هلموت ریتر، دریای جان.
(۲) تقی زاده، حسن، «تحقیقات علمای مغرب در باب ممالک شرقی»، مجله دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، س ۳، شم ۴، تیر ۱۳۳۵ش.
(۳) عقیقی، المستشرقون.


۱. تقی زاده، حسن، «تحقیقات علمای مغرب در باب ممالک شرقی»، مجله دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، س ۳، شم ۴، تیر ۱۳۳۵ش.
۲. عقیقی، المستشرقون.
۳. عقیقی، المستشرقون.
۴. هلموت ریتر، دریای جان،ص۵ .



دانشنامه بزرگ اسلامی، مرکز دائرة المعارف بزرگ اسلامی، برگرفته از مقاله «آندره‌تور»، شماره ۵۲۵.    



جعبه ابزار