• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

انبیا و بازار (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خداوند در قرآن اشره می فرماید که انبیاء برای رفع حوائجشان خودشان شخصا به بازار می رفتند و در میان مردم رفت و آمد می کردند.



قرآن در مورد حضور و رفت و آمد پیامبران در بازار (جهت رفع نیازهای خویش) می فرماید: «وما ارسلنا قبلک من المرسلین الا انهم... و یمشون فی الاسواق...» ما هیچیک از رسولان را پیش از تو نفرستادیم مگر اینکه ... در بازارها راه می‌رفتند... .


وثنی مذهبان اتصال به غیب را برای بشر ممکن نمی‌دانستند، چون وجود او مادی، و فرو رفته در ظلمتهای ماده ، و ملوث به قذارتهای آن است، و به همین جهت بود که در توجه به سوی لاهوت متوسل به ملائکه می‌شدند، و آنها را عبادت می‌کردند تا ملائکه نزد خدا شفاعتشان کنند و به خدا نزدیکشان سازند، پس از نظر بت پرستان ملائکه مقربین نزد خدایند و متصل به غیب هستند، آنهایند که می‌توانند از طرف غیب رسالتی - البته اگر رسالتی باشد - بگیرند، ولی چنین چیزی برای بشر ممکن نیست.
(از دید آنها) رسالت با غذا خوردن و راه رفتن در بین مردم و کاسبی کردن برای معاش نمی‌سازد، چون رسالت اتصالی است غیبی، و اتصال به غیب با علاقه مندی و ارتباط با مادیات جمع نمی‌شود، و جز برای ملائکه دست نمی‌دهد، لذا قرآن در جای دیگری از آنان حکایت کرده که گفتند: (اگر خدا براستی رسالتی داشت، ملائکه را نازل می‌کرد) و یا عباراتی دیگر نظیر آن.
اصولا آنها (مشرکین) معتقد بودند افراد با شخصیت نباید شخصا برای رفع حوائج خود به بازارها گام بگذارند، باید ماموران و خدمتگذاران را به دنبال این کار بفرستند.


۱. فرقان/سوره۲۵، آیه۲۰.    
۲. ترجمه تفسیر المیزان، علامه طباطبائی، ج۱۵، ص۲۵۳.    
۳. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۵، ص۲۶.    
۴. ترجمه تفسیر المیزان، علامه طباطبائی، ج۱۵، ص۲۶۶.    
۵. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۵، ص۵۰.    
۶. تفسیر صافی، فیض کاشانی، ج۴، ص۹.    
۷. مجمع البیان، شیخ طبرسی، ج۷، ص۲۸۷.    
۸. الدر المنثور، سیوطی، ج۶، ص۲۴۳.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «انبیا و بازار».    



جعبه ابزار