ایمان به محمد (قرآن)
ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف
خداوند در
قرآن اطاعت از پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم را
واجب دانسته و آنرا در راستای
ایمان و اطاعت از خود میداند.
ایمان به پیامبر اسلام صلی الله علیه وآله، سبب ورود به
بهشت :
«تؤمنون بالله و رسوله... یغفر لکم ذنوبکم و یدخلکم جنت تجری من تحتها الانهـر و مسـکن طیبة فی جنت عدن ذلک الفوز العظیم.» «به خدا و فرستاده او بگروید... تا گناهانتان را بر شما ببخشاید و شما را در باغهایی که از زیر (درختان) آن جویبارها روان است و (در) سراهایی خوش در بهشتهای همیشگی درآورد این (خود) کامیابی بزرگ است.»
به خدا و رسولش ایمان آورده، در راه او با مال و جانتان
جهاد کنید" و اگر ایمان به رسول را با ایمان به خدا ذکر کرد، برای این بود که بفهماند اطاعت رسول در آنچه دستور میدهد واجب است و گرنه ایمان به خدا بدون ایمان به رسول معنا ندارد، چون این رسول است که به ایمان به خدا دعوت میکند" یغفر لکم ذنوبکم و یدخلکم جنات تجری من تحتها الانهار... "
این جمله جواب شرطی است که در ظاهر
کلام نیامده، ولی از آیه قبلی فهمیده میشود و تقدیر کلام این است که: " ان تؤمنوا بالله و رسوله و تجاهدوا فی سبیله یغفر لکم ذنوبکم... ".
ممکن است ذکر ایمان به خدا و رسول در اینجا شرحی باشد بر ایمان که به طور اجمال در آغاز آیه گذشته آمده بود.
به هر حال، ایمان به پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلّم از ایمان به خدا جدا نیست، همانگونه که جهاد با جان، از جهاد با مال نمیتواند جدا باشد.
در مرحله پاداش اخروی نخست به سراغ آمرزش گناهان میرود چرا که بیشترین ناراحتی فکر
انسان از گناهان او است، وقتی آمرزش و غفران مسلم شد غصهای ندارد، به این ترتیب در آیات فوق دو شاخه از ایمان (ایمان به خدا و رسول) و دو شاخه از جهاد (جهاد با مال و جان) و دو شاخه از پاداشهای اخروی
(آمرزش گناهان و دخول در بهشت جاودان) و چنان که خواهیم دید دو شاخه از مواهب الهی در
دنیا نیز در آیه بعد آمده است.
فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «ایمان به محمد».