• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

بهشت وفاکنندگان به عهد (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خداوند به وفاکنندگان به عهد تضمین بهشت را داده است.



خداوند برای وفاکنندگان به عهد بهشت را تضمین کرده که در قرآن هم خداوند می فرماید:
الذین یوفون بعهد الله ولاینقضون المیثـق• ... اولـئک لهم عقبی الدار• جنت عدن یدخلونها ومن صلح من ءابآئهم وازوجهم وذریتهم والملـئکة یدخلون علیهم من کل باب.آنها که به عهد الهی وفا می‌کنند، و پیمان را نمی‌شکنند... •و آنها که بخاطر ذات (پاک) پروردگارشان شکیبایی می‌کنند؛ و نماز را برپا می‌دارند؛ و از آنچه به آنها روزی داده‌ایم، در پنهان و آشکار، انفاق می‌کنند؛ و با حسنات، سیئات را از میان می‌برند؛ پایان نیک سرای دیگر، از آن آنهاست... •(همان) باغهای جاویدان بهشتی که وارد آن می‌شوند؛ و همچنین پدران و همسران و فرزندان صالح آنها؛ و فرشتگان از هر دری بر آنان وارد می‌گردند...


و در الدّرالمنثور است که ابن جریر و ابن ابى حاتم و ابو الشیخ از قتاده روایت کرده اند که در تفسیر ((الذین یوفون بعهد اللّه و لا ینقضون المیثاق )) گفته : بر شما باد وفاى به عهد و اینکه میثاق را نشکنید، زیرا خداوند از آن نهى کرده ، و درباره آن به شدیدترین وجه اعلام خطر کرده و آن را در حدود بیست و چند جاى قرآن به عنوان خیرخواهى شما آورده ، و حجت بر شما قرار داده ، و اهل فهم و عقلا و دانشمندان مى دانند که عظمت هر چیزى به مقدارى است که خدا عظمتش داده باشد، و از رسول خدا (صلى اللّه علیه و آله و سلم ) براى ما نقل کرده اند که در خطبه خود فرموده : ((ایمان ندارد کسى که امانت دار نیست و دین ندارد آن کس که به عهد خود پاى بند نیست ))
و الذین هم لامـنـتهم و عهدهم رعون• اولـئک فی جنت مکرمون.و آنها که امانتها و عهد خود را رعایت می‌کنند،•آنان در باغهای بهشتی (پذیرایی و) گرامی داشته می‌شوند. .سپس به دومین و سومین اوصاف آنها اشاره کرده ، مى گوید: ((کسانى که امانتها و عهد خود را رعایت مى کنند)) (و الذین هم لاماناتهم و عهدهم راعون ).
البته (( امانت )) معنى وسیعى دارد که نه تنها امانتهاى مادى مردم را از هر نوع در بر مى گیرد بلکه امانتهاى الهى و پیامبران و پیشوایان معصوم همه را شامل مى شود.و در پایان این سخن مسیر نهائى صاحبان این اوصاف را بیان مى کند همانگونه که در آیات گذشته مسیر نهائى مجرمان را شرح داد، در اینجا در یک جمله کوتاه و پر معنى مى فرماید: ((کسانى که داراى این صفاتند در باغهاى بهشت جاى دارند و از هر نظر گرامى داشته مى شوند)) (اولئک فى جنات مکرمون ).
چرا گرامى نباشند؟ در حالى که میهمانهاى خدا هستند، و خداوند قادر و رحمان تمام وسائل پذیرائى را براى آنها فراهم ساخته است ، و در حقیقت این دو تعبیر (((جنات )) و ((مکرمون ))) اشاره به نعمتهاى مادى و معنوى است که شامل حال این گروه است. .


۱. رعد/سوره۱۳، آیه۲۰.    
۲. رعد/سوره۱۳، آیه۲۲.    
۳. رعد/سوره۱۳، آیه۲۳.    
۴. ترجمه تفسیر المیزان، سید محمد حسین طباطبائی، ج ۱۱، ص۴۷۶.    
۵. معارج/سوره۷۰، آیه۳۲.    
۶. معارج/سوره۷۰، آیه۳۵.    
۷. تفسیر نمونه،آقای مکارم، ج۲۵، ص۳۷-۴۰.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «بهشت وفاکنندگان به عهد»    



جعبه ابزار