• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحدی با یهود (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خداوند با یهود و منافقان در مورد اختلاف و تناقض نداشتن آیات قرآن با یکدیگر تحدی کرده است.



تحدی خدا با یهود و منافقان، در اختلاف و تناقض نداشتن آیات قرآن با یکدیگر صورت گرفته بوده است که در قرآن هم خداوند می فرماید:
افلایتدبرون القرءان ولو کان من عند غیر الله لوجدوا فیه اختلـفا کثیرا.آیا درباره قرآن نمی‌اندیشند؟! اگر از سوی غیر خدا بود، اختلاف فراوانی در آن می‌یافتند. (. به نظر برخی مفسران ، فاعل «افلایتدبرون» منافقان و یهود است.) .

۱.۱ - استفهامی بودن آیه

این آیه شریفه تحریک و تشویقى به صورت استفهام است و کلمه (( تدبر )) که فعل (( یتدبرون )) مشتق از آن است به معناى این است که چیزى را بعد از چیز دیگر بگیریم و در مورد آیه شریفه به معناى تاءمل در یک آیه بعد از آیه اى دیگر و یا تاءمل و دقت بعد از دقت دیگر در آیه است ، لیکن از آنجا که غرض آیه شریفه بیان این جهت است که در قرآن کریم اختلافى نیست و قهرا بود و نبود اختلاف در بیش از یک آیه تصور دارد، لذا احتمال اول یعنى تاءمل در یکایک آیات منظور عمده است ، هر چند که این معنا احتمال دوم را هم نفى نمى کند.


به دنبال نکوهشهائى که در آیات قبل از منافقان به عمل آمد، در اینجا به آنها و همه کسانى که در حقانیت قرآن مجید شک و تردید دارند اشاره کرده مى فرماید: آیا آنها درباره وضع خاص این قرآن اندیشه نمى کنند و نتایج آن را بررسى نمى نمایند این قرآن اگر از ناحیه غیر خدا نازل شده بود حتما تناقضها و اختلافهاى فراوانى در آن مى یافتند، اکنون که در آن هیچگونه اختلاف و تناقض نیست باید بدانند که از طرف خداوند نازل شده است .


۱. مجمع البیان،طبرسی، ج۳، ص۱۴۱.    
۲. نساء/سوره۴، آیه۸۲.    
۳. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۵، ص۲۶.    
۴. تفسیر نمونه،آقای مکارم، ج۴، ص۲۷.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تحدی با یهود»    



جعبه ابزار