• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحریف گری بنی اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنی اسرائیل، قومی بودند که در تحریف گری ید طولایی داشتند، آنها توراتی که به حضرت موسی علیه‌السّلام نازل شده بود را تحریف کردند و دست نوشته‌های خود را به جای آن جا زدند.





۱.۱ - تحریفگری عالمان

تحریفگری عالمان بنی اسرائیل، با آمیختن حق به باطل بود.
ولاتلبسوا الحق بالبـطـل وتکتموا الحق وانتم تعلمون. «و حق را با باطل نیامیزید! و حقیقت را با اینکه می‌ دانید کتمان نکنید!» (برخی برآنند که مقصود از «الباطل» تحریفهایی است که عالمان بنی اسرائیل در کتابهای آسمانی خود ایجاد می‌کردند تا نشانه‌های حقانیت قرآن و پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم آشکار نشود.)

۱.۱.۱ - آمیختن حق باطل

این خطابات متوجه رؤسای بنی اسرائیل است که شما حق را با باطل نیامیزید و چهره نورانی حقیقت را با غبار باطل می‌پوشانید چه، آنان قسمت‌هایی از کتاب آسمانی خود را پذیرفته و قسمت‌های دیگر را که مربوط به بیان صفات رسول اکرم بود انکار می‌کردند.
[۳] ترجمه مجمع البیان فی تفسیر القرآن، شیخ طبرسی، ج۱، ص، ۱۵۲.


۱.۲ - تحریف کلام خدا

بنی اسرائیل، پس از شنیدن و فهمیدن کلام خدا آنرا تحریف کردند.
افتطمعون ان یؤمنوا لکم وقد کان فریق منهم یسمعون کلـم الله ثم یحرفونه من بعد ما عقلوه وهم یعلمون. «آیا انتظار دارید به (آئین) شما ایمان بیاورند، با اینکه عده‌ای از آنان، سخنان خدا را می‌ شنیدند و پس از فهمیدن، آن را تحریف می‌ کردند، در حالی که علم و اطلاع داشتند؟»

۱.۳ - تحریفگری احکام

تحریفگری احکام از سوی بنی اسرائیل، با نسبتهای ناروا و دروغین به تورات بود.
کل الطعام کان حلا لبنی اسرءیل الا ما حرم اسرءیل علی نفسه من قبل ان تنزل التوریة قل فاتوا بالتوریة فاتلوهآ ان کنتم صـدقین• فمن افتری علی الله الکذب... «همه غذاها (ی پاک) بر بنی اسرائیل حلال بود، جز آنچه اسرائیل (یعقوب)، پیش از نزول تورات، بر خود تحریم کرده بود (مانند گوشت شتر که برای او ضرر داشت.) بگو: «اگر راست می‌ گویید تورات را بیاورید و بخوانید! (این نسبتهایی که به پیامبران پیشین می‌ دهید، حتی در تورات تحریف شده شما نیست! ) » بنا بر این، آنها که بعد از این به خدا دروغ می‌ بندند، ستمگرند! (زیرا از روی علم و عمد چنین می‌ کنند).»

۱.۴ - تحریف تورات

تحریف تورات از سوی بنی اسرائیل، با ارائه دست نوشته‌های خود به جای آن بود.
فویل للذین یکتبون الکتـب بایدیهم ثم یقولون هـذا من عند الله لیشتروا به ثمنا قلیلا فویل لهم مما کتبت ایدیهم وویل لهم مما یکسبون. «پس وای بر آنها که نوشته‌ای با دست خود می‌ نویسند، سپس می‌ گویند: «این، از طرف خداست.» تا آن را به بهای کمی بفروشند. پس وای بر آنها از آنچه با دست خود نوشتند و وای بر آنان از آنچه از این راه به دست می‌ آورند!»

۱.۴.۱ - تحریف حقایق

دسته ‌ای دیگر دانشمندان آنها بودند که حقایق را به سود خود تحریف می‌ کردند چنان که قرآن در آیه بعد می‌ گوید: " وای بر آنها که مطالب را به دست خود می‌ نویسند، و بعد می‌ گویند اینها از سوی خدا است" (فویل للذین یکتبون الکتاب بایدیهم ثم یقولون هذا من عند الله).

۱.۵ - تحریف امر الهی

بنی اسرائیل امر الهی را در مورد چگونگی آمرزش طلبی هنگام ورود به بیت المقدس را تحریف و تبدیل کردند.
واذ قلنا ادخلوا هـذه القریة فکلوا منها حیث شئتم رغدا وادخلوا الباب سجدا وقولوا حطة نغفر لکم خطـیـکم وسنزید المحسنین• فبدل الذین ظـلموا قولا غیر الذی قیل لهم فانزلنا علی الذین ظـلموا رجزا من السماء بما کانوا یفسقون. «و (به خاطر بیاورید) زمانی را که گفتیم: «در این شهر (بیت المقدس) وارد شوید! و از نعمتهای فراوان آن، هر چه می‌ خواهید بخورید! و از در (معبد بیت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز! » تا خطاهای شما را ببخشیم و به نیکوکاران پاداش بیشتری خواهیم داد.» اما افراد ستمگر، این سخن را که به آنها گفته شده بود، تغییر دادند (و به جای آن، جمله استهزاآمیزی گفتند) لذا بر ستمگران، در برابر این نافرمانی، عذابی از آسمان فرستادیم.»
واذ قیل لهم اسکنوا هـذه القریة وکلوا منها حیث شئتم وقولوا حطة وادخلوا الباب سجدا نغفر لکم خطیــتکم سنزید المحسنین• فبدل الذین ظـلموا منهم قولا غیر الذی قیل لهم فارسلنا علیهم رجزا من السمآء بما کانوا یظـلمون. «و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که به آنها گفته شد: «در این شهر (بیت المقدس) ساکن شوید، و از هر جا (و به هر کیفیت) بخواهید، از آن بخورید (و بهره گیرید)! و بگویید: خداوندا! گناهان ما را بریز! و از در (بیت المقدس) با تواضع وارد شوید! که اگر چنین کنید، گناهان شما را می‌ بخشم و نیکوکاران را پاداش بیشتر خواهیم داد.» اما ستمگران آنها، این سخن (و آن فرمانها) را، بغیر آنچه به آنها گفته شده بود، تغییر دادند از این رو بخاطر ستمی که روا می‌داشتند، بلایی از آسمان بر آنها فرستادیم (و مجازاتشان کردیم).»

۱.۶ - عذاب شدید

بنی اسرائیل، به جهت تحریف و تبدیل آیات الهی عذاب شدید می‌شوند.
سل بنی اسرءیل کم ءاتینـهم من ءایة بینة ومن یبدل نعمة الله من بعد ما جاءته فان الله شدید العقاب. «از بنی اسرائیل بپرس: «چه اندازه نشانه ‌های روشن به آنها دادیم؟» (ولی آنان، نعمتها و امکانات مادی و معنوی را که خداوند در اختیارشان گذاشته بود، در راه غلط به کار گرفتند.) و کسی که نعمت خدا را، پس از آن که به سراغش آمد، تبدیل کند (و در مسیر خلاف به کار گیرد، گرفتار عذاب شدید الهی خواهد شد) که خداوند شدید العقاب است.» (مقصود از نعمتهای الهی، آیات خداوندی است که به انبیا داده شد) (و منظور از تبدیل، تحریف است.)


۱. التفسیر المنیر، زحیلی، ج۱، ص۱۴۹.    
۲. بقره/سوره۲، آیه۴۲.    
۳. ترجمه مجمع البیان فی تفسیر القرآن، شیخ طبرسی، ج۱، ص، ۱۵۲.
۴. بقره/سوره۲، آیه۷۵.    
۵. آل عمران/سوره۳، آیه۹۳.    
۶. آل عمران/سوره۳، آیه۹۴.    
۷. بقره/سوره۲، آیه۷۹.    
۸. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۱، ص، ۳۱۸.    
۹. بقره/سوره۲، آیه۵۸.    
۱۰. بقره/سوره۲، آیه۵۹.    
۱۱. اعراف/سوره۷، آیه۱۶۱.    
۱۲. اعراف/سوره۷، آیه۱۶۲.    
۱۳. التفسیر المنیر، زحیلی، ج۲، ص۲۳۴.    
۱۴. المیزان، علامه طباطبایی، ج۲، ص۱۱۰.    
۱۵. بقره/سوره۲، آیه۲۱۱.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تحریف گری بنی اسرائیل».    



جعبه ابزار