• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تحریف‌های بنی‌اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



بنی اسرائیل یکی از کسانی بودند که کتاب تورات را تحریف کردند.



تورات، کتابی تحریف شده از جانب بنی اسرائیل می باشد که در قرآن خداوند می فرماید:
یـبنی اسرءیل... • وءامنوا بما انزلت مصدقا لما معکم ولاتکونوا اول کافر به ولاتشتروا بـایـتی ثمنا قلیلا وایی فاتقون• ولاتلبسوا الحق بالبـطـل وتکتموا الحق وانتم تعلمون.ای فرزندان اسرائیل! نعمتهایی را که به شما ارزانی داشتم به یاد آورید! و به پیمانی که با من بسته‌اید وفا کنید، تا من نیز به پیمان شما وفا کنم. (و در راه انجام وظیفه، و عمل به پیمانها) تنها از من بترسید! •و به آنچه نازل کرده‌ام (= قرآن‌) ایمان بیاورید! که نشانه‌های آن، با آنچه در کتابهای شماست، مطابقت دارد؛ و نخستین کافر به آن نباشید! و آیات مرا به بهای ناچیزی نفروشید! (و به خاطر درآمد مختصری، نشانه‌های قرآن و پیامبر اسلام را، که در کتب شما موجود است، پنهان نکنید!) و تنها از من (و مخالفت دستورهایم) بترسید (نه از مردم)! •و حق را با باطل نیامیزید! و حقیقت را با اینکه می‌دانید کتمان نکنید! .خداى سبحان در این آیات عتاب ملت یهود را آغاز کرده ، و این عتاب در طى صد و چند آیه ادامه دارد، و در آن نعمتهائى را که خدا بر یهود افاضه فرمود، و کرامتهائى را که نسبت به آنان مبذول داشت ، و عکس العملى که یهود بصورت کفران و عصیان و عهدشکنى و تمرد و لجاجت از خود نشان داد، بر مى شمارد، و با اشاره به دوازده قصه از قصص آنان تذکرشان میدهد، قصه نجاتشان از شر آل فرعون ، شکافته شدن دریا ، و غرق شدن فرعونیان ، و قصه میعاد در طور، و قصه گوساله پرستى آنان ، بعد از رفتن موسى به میقات ، و قصه مامور شدنشان بکشتن یکدیگر، و داستان تقاضاشان از موسى که خدا را بما نشان بده تا علنى و آشکارا او را ببینیم ، و به کیفر همین پیشنهادشان ، دچار صاعقه شدند، و دوباره زنده گشتند، تا آخر داستانهائیکه در این آیات بدان اشاره شده ، و سرتاسر آن پر است از عنایات ربانى ، و الطاف الهى .


کلام الهی آگاهانه از سوی گروهی از بنی اسرائیل مرد تحریف قرار گرفته بود:
افتطمعون ان یؤمنوا لکم وقد کان فریق منهم یسمعون کلـم الله ثم یحرفونه من بعد ما عقلوه وهم یعلمون.(. منظور از «فریق منکم» بنا بر برخی اقوال، هفتاد نفری‌اند که موسی علیه‌السّلام آنها را برای حضور کوه طور انتخاب نمود و آنها کلام الهی را شنیدند، اما امر خدا را اطاعت نکردند و زمانی که به قوم خود برگشتند سخن خدا را تحریف کردند و در احتمالی دیگر علمای یهود هستند که تورات را تحریف می‌کردند.)آیا انتظار دارید به (آئین) شما ایمان بیاورند، با اینکه عده‌ای از آنان، سخنان خدا را می‌شنیدند و پس از فهمیدن، آن را تحریف می‌کردند، در حالی که علم و اطلاع داشتند؟!
[۳] مجمع البیان، ج۱ - ۲، ص۲۸۵.



گروهی اندک از بنی اسرائیل، از تحریفگری کلمات خداوند ابا داشته و از تحریف قرآن وارسته بودند.
و لقد اخذ الله میثاق بنی اسرائیل... • فبما نقضهم میثـقهم لعنهم وجعلنا قلوبهم قـسیة یحرفون الکلم عن مواضعه ونسوا حظا مما ذکروا به ولاتزال تطلع علی خآئنة منهم الا قلیلا منهم...ولی بخاطر پیمان‌شکنی ، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین نمودیم؛ سخنان (خدا) را از موردش تحریف می‌کنند؛ و بخشی از آنچه را به آنها گوشزد شده بود، فراموش کردند؛ و هر زمان، از خیانتی (تازه) از آنها آگاه می‌شوی، مگر عده کمی از آنان؛ ولی از آنها درگذر و صرف‌نظر کن، که خداوند نیکوکاران را دوست می‌دارد! («الا قلیلا» استثنا از تمامی صفاتی است که درباره بنی اسرائیل بیان شد.)(از جمله تحریفگری کلام خداوند.)


از بنی اسرائیل به عنوان تحریفگران تورات و انجیل نام برده شده است.
سل بنی اسرءیل کم ءاتینـهم من ءایة بینة ومن یبدل نعمة الله من بعد ما جاءته فان الله شدید العقاب.از بنی اسرائیل بپرس: «چه اندازه نشانه‌های روشن به آنها دادیم؟» (ولی آنان، نعمتها و امکانات مادی و معنوی را که خداوند در اختیارشان گذاشته بود، در راه غلط به کار گرفتند.) و کسی که نعمت خدا را، پس از آن که به سراغش آمد، تبدیل کند (و در مسیر خلاف به کار گیرد، گرفتار عذاب شدید الهی خواهد شد) که خداوند شدید العقاب است. (. برداشت یاد شده بر این اساس است که مقصود از «آیة بینة» دلایل نبوت محمد صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در تورات وانجیل و منظور از تبدیل آن، تحریف نمودن آنها باشد. )
[۶] التفسیر الکبیر، ج۲، ص۳۶۶.
.این بنى اسرائیل در پیش روى شما هستند، و این امتى است که خداى تعالى کتاب و حکم و نبوت و ملکشان داد، و از طیبات روزیشان کرد، و از سایر امت هاى معاصرشان برتریشان داده بود، از ایشان بپرس که چقدر آیت روشن و معجزات هویدا برایشان فرستادیم ، و خوب در وضعشان بنگر، که چه بودند، و چه شدند؟ ودر آخر کلمات را از جائى که داشت تغییر داده و تحریف کردند، و به خاطر دشمنى که با هم داشتند در قبال خدا و آیاتش و کتابش امورى دیگر از پیش خود ساختند، و خدا به خاطر شرکى که در ایشان پیدا شد به شدیدترین وضعى عقابشان کرد، و دچار اختلاف و تشتت آرائشان ساخت ، تا یکدیگر را جویدند و آقائیشان از دست برفت ، و سعادتشان تباه شد، و دچار عذاب ذلت و مسکنت در دنیا و عذاب خزى و خوارى در آخرت شدند، در حالى که دیگر یاورى نداشتند.


تحریف و تبدیل امر الهی در مورد چگونگی آمرزش طلبی، از سوی ظالمان بنی اسرائیل انجام گرفته بود همانطور که در قرآن خداوند می فرماید:
واذ قلنا ادخلوا هـذه القریة... وقولوا حطة... • فبدل الذین ظـلموا قولا غیر الذی قیل لهم...و (به خاطر بیاورید) زمانی را که گفتیم: «در این شهر (= بیت المقدس‌ ) وارد شوید! و از نعمتهای فراوان آن، هر چه می‌خواهید بخورید! و از در (معبد بیت المقدس) با خضوع و خشوع وارد گردید! و بگویید: «خداوندا! گناهان ما را بریز!» تا خطاهای شما را ببخشیم؛ و به نیکوکاران پاداش بیشتری خواهیم داد.» •اما افراد ستمگر، این سخن را که به آنها گفته شده بود، تغییر دادند؛ (و به جای آن، جمله استهزاآمیزی گفتند؛) لذا بر ستمگران، در برابر این نافرمانی، عذابی از آسمان فرستادیم.
واذ قیل لهم اسکنوا هـذه القریة... وقولوا حطة... • فبدل الذین ظـلموا منهم قولا غیر الذی قیل لهم...و (به خاطر بیاورید) هنگامی را که به آنها گفته شد: «در این شهر (= بیت المقدّس) ساکن شوید، و از هر جا (و به هر کیفیت) بخواهید، از آن بخورید (و بهره گیرید)! و بگویید: خداوندا! گناهان ما را بریز! و از درِ (بیت المقدس) با تواضع وارد شوید! که اگر چنین کنید، گناهان شما را می‌بخشم؛ و نیکوکاران را پاداش بیشتر خواهیم داد.»•اما ستمگران آنها، این سخن (و آن فرمانها) را، بغیر آنچه به آنها گفته شده بود، تغییر دادند؛ از این‌رو بخاطر ستمی که روا میداشتند، بلایی از آسمان بر آنها فرستادیم (و مجازاتشان کردیم).


منشا تحریف تورات توسط بنی اسرائیل سنگدلی آنان ذکر شده است:
فبما نقضهم میثـقهم لعنهم وجعلنا قلوبهم قـسیة یحرفون الکلم عن مواضعه ونسوا حظا مما ذکروا به..ولی بخاطر پیمان‌شکنی، آنها را از رحمت خویش دور ساختیم؛ و دلهای آنان را سخت و سنگین نمودیم؛ سخنان (خدا) را از موردش تحریف می‌کنند؛ و بخشی از آنچه را به آنها گوشزد شده بود، فراموش کردند؛ و هر زمان، از خیانتی (تازه) از آنها آگاه می‌شوی، مگر عده کمی از آنان؛ ولی از آنها درگذر و صرف‌نظر کن، که خداوند نیکوکاران را دوست می‌دارد! .


۱. بقره/سوره۲، آیه۴۰ - ۴۲.    
۲. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۱، ص۲۲۶.    
۳. مجمع البیان، ج۱ - ۲، ص۲۸۵.
۴. بقره/سوره۲، آیه۷۵.    
۵. مائده/سوره۵، آیه۱۳.    
۶. التفسیر الکبیر، ج۲، ص۳۶۶.
۷. بقره/سوره۲، آیه۲۱۱.    
۸. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۲، ص۱۶۵.    
۹. بقره/سوره۲، آیه۵۸.    
۱۰. بقره/سوره۲، آیه۵۹.    
۱۱. اعراف/سوره۷، آیه۱۶۱.    
۱۲. اعراف/سوره۷، آیه۱۶۲.    
۱۳. مائده/سوره۵، آیه۱۳.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تحریف‌های بنی‌اسرائیل»    



جعبه ابزار