• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تطیر مسلمانان (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



تطیر که در واقع به معنای یک فال بد می باشد و بیشتر در میان کافران و مشرکان نسبت به پیامبرشان وجود داشت،در بین مسلمانان ضعیف الایمان نیز وجود داشت.



متأسفانه از سوی مسلمانان ضعیف الایمان تطیر به وجود پیامبر صلی الله علیه وآله،نیز وجود داشته که قرآن در این باره می فرماید:
اینما تکونوا یدرککم الموت ولو کنتم فی بروج مشیدة وان تصبهم حسنة یقولوا هـذه من عند الله وان تصبهم سیئة یقولوا هـذه من عندک قل کل من عند الله فمال هـؤلاء القوم لا یکادون یفقهون حدیثا.هر جا باشید، مرگ شما را درمی‌یابد؛ هر چند در برجهای محکم باشید! و اگر به آنها (= منافقان‌) حسنه (و پیروزی) برسد، می‌گویند: «این، از ناحیه خداست.» و اگر سیّئه (و شکستی) برسد، می‌گویند: «این، از ناحیه توست.» بگو: «همه اینها از ناحیه خداست.» پس چرا این گروه حاضر نیستند سخنی را درک کنند؟! (سیاق آیات نشان می‌دهد که فاعل «یقولوا» مسلمانان ضعیف الایمان می‌باشند)(و نسبت دادن سیئات به پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم به معنای تطیر به آن حضرت است.).این دو جمله بیانگر دو لغزش دیگر از لغزشهاى مسلمانان کذائى است ، که خداى تعالى از طرف آنان حکایت مى کند به رسول گرامیش ‌ (صلى الله علیه و آله ) و دستور مى دهد که به آنها پاسخ بدهد با بیانى که حقیقت را (در خیر و شرهائى که به انسان مى رسد) براى آنان روشن سازد.

۱.۱ - سرچشمه پیروزیها و شکستها

قرآن در ذیل همین آیه بیکى دیگر از سخنان بى اساس و پندارهاى باطل منافقان اشاره کرده مى گوید: ((آنها هر گاه به پیروزى برسند و نیکیها و حسناتى به دست آورند مى گویند از طرف خدا است )) یعنى ما شایسته آن بوده ایم که خدا چنین مواهبى را به ما داده .(و ان تصبهم حسنة یقولوا هذه من عندالله )


۱. المیزان،علامه طباطبائی، ج۵، ص۷.    
۲. المیزان،علامه طباطبائی، ج۵، ص۸.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۷۸.    
۴. ترجمه تفسیر المیزان،علامه طباطبائی، ج۵، ص۷.    
۵. تفسیر نمونه،مکارم شیرازی، ج۴، ص۲۰.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تطیر مسلمانان»    



جعبه ابزار