• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تقوا و تعلیم تورات (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از عوامل و زمینه های تقوا پیشگی فراگیری تورات یاد شده است.



از فراگیری تورات به عنوان زمینه تقواپیشگی انسان در قرآن یاد شده است.
«واذ اخذنا میثـقکم ورفعنا فوقکم الطور خذوا ما ءاتینـکم بقوة واذکروا ما فیه لعلکم تتقون؛ و (به یاد آورید) زمانی را که از شما پیمان گرفتیم؛ و کوه طور را بالای سر شما قرار دادیم؛ (و به شما گفتیم:) آنچه را (از آیات و دستورهای خداوند) به شما داده‌ایم، با قدرت بگیرید؛ و آنچه را در آن است به یاد داشته باشید (و به آن عمل کنید)؛ شاید پرهیزکار شوید!».

۱.۱ - گرفتن آیات خدا با قوت

در این آیات مساءله پیمان گرفتن از بنى اسرائیل، براى عمل به محتویات تورات و سپس تخلف آنها از این پیمان اشاره شده است :
نخست مى گوید: به خاطر بیاورید زمانى را که از شما پیمان گرفتیم (و اذا اخذنا میثاقکم ).(و طور را بالاى سر شما قرار دادیم ))(و رفعنا فوقکم الطور).(و گفتیم آنچه را از آیات الهى به شما داده ایم با قدرت و قوت بگیرید) (خذوا ما آتیناکم بقوة).
(بر این اساس که معنای «اذکروا» حفظ و یادگیری تورات باشد.)
«.. خذوا ما ءاتینـکم بقوة واذکروا ما فیه لعلکم تتقون؛ و (نیز به خاطر بیاور) هنگامی که کوه را همچون سایبانی بر فراز آنها بلند کردیم، آنچنان که گمان کردند بر آنان فرود می‌آمد؛ (و در همین حال، از آنها پیمان گرفتیم و گفتیم:) آنچه را (از احکام و دستورها) به شما داده‌ایم، با قوّت (و جدیت) بگیرید! و آنچه در آن است، به یاد داشته باشید، (و عمل کنید،) تا پرهیزگار شوید!».و آنچنان که آنها گمان مى بردند بر سرشان سقوط خواهد کرد وحشت و اضطراب سراسر وجودشان را گرفت، و به تضرع افتادند (و ظنوا انه واقع بهم).در همان حال به آنها گفتیم آنچه را از احکام به شما داده ایم با جدیت و قوت بگیرید (خذوا ما آتیناکم بقوة).و آنچه در آن آمده است به خاطر داشته باشید تا پرهیزگار شوید از کیفر خدا بترسید و به پیمانهائى که در آن از شما گرفته ایم عمل کنید (و اذکروا ما فیه لعلکم تتقون).


۱. بقره/سوره۲، آیه۶۳.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱، ص۲۹۲.    
۳. طبرسی، فضل بن حسن، مجمع البیان، ج۱، ص۲۴۶.    
۴. اعراف/سوره۷، آیه۱۷۱.    
۵. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۶، ص۴۳۸.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «تقوا و تعلیم تورات»    



جعبه ابزار