• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تقوای بنیامین (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



خداوند برای تقوا و متقین مصادیقی را ذکر کرده که به یکی از آن مصادیق می توان به بنیامین اشاره کرد.



بنیامین، یکی از پرهیزکاران می باشد که در قرآن از او به عنوان فردی متقی یاد شده است.
قالوا اءنک لانت یوسف قال انا یوسف وهـذا اخی قد من الله علینا انه من یتق ویصبر فان الله لا یضیع اجر المحسنین.گفتند: «آیا تو همان یوسفی؟!» گفت: «(آری) من یوسفم، و این برادر من است! خداوند بر ما منّت گذارد؛ هر کس تقوا پیشه کند، و شکیبایی و استقامت نماید، (سرانجام پیروز می‌شود) چرا که خداوند پاداش نیکوکاران را ضایع نمی‌کند!» .


ولى براى اینکه شکر نعمت خدا را که این همه موهبت به او ارزانى داشته بجا آورده باشد و ضمنا درس ‌ بزرگى به برادران بدهد اضافه کرد خداوند بر ما منت گذارده هر کس تقوا پیشه کند و شکیبائى داشته باشد، خداوند پاداش او را خواهد داد، چرا که خدا اجر نیکوکاران را ضایع نمى کند (قد من الله علینا انه من یتق و یصبر فان الله لا یضیع اجر المحسنین). .


در آیه مورد بحث هم ، شواهد قطعى همه دلالت مى کرد بر اینکه عزیز مصر همان برادرشان یوسف است ، و لذا در سوالشان ابزار تاءکید یعنى (ان) و (لام) و (ضمیر فصل) بکار برده گفتند (انک لانت یوسف)؟ یوسف هم در جواب شان فرمود (انا یوسف و هذا اخى) در اینجا برادر خود را هم ضمیمه خود کرد، و با اینکه درباره برادرش ‌ سوالى نکرده بودند، و بعلاوه اصلا نسبت به او جاهل نبودند فرمود خداوند بر ما منت نهاد، و نفرمود بر من منت نهاد، با اینکه هم منت خداى را به ایشان بفهماند و هم بفهماند که ما همان دو تن برادرى بودیم که مورد حسد شما قرار داشتیم ، و لذا فرمود (قد من اللّه علینا).
آنگاه سبب این منت الهى را که بر حسب ظاهر موجب آن گردید بیان نموده فرمود: (انه من یتق و یصبر فان اللّه لا یضیع اجر المحسنین) و این جمله، هم بیان علاتّست و هم خود دعوت برادران است بسوى احسان.


۱. یوسف/سوره۱۲، آیه۹۰.    
۲. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۰، ص۶۲.    
۳. ترجمه تفسیر المیزان، علامه طباطبائی، ج۱۱، ص۳۲۳.    



فرهنگ قرآن،مرکز فرهنگ و معارف قرآن،برگرفته از مقاله «تقوای بنیامین»    



جعبه ابزار