• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حقانیت انجیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از کتب آسمانی که در قرآن صراحتا به کار رفته‌است، انجیل است.



قرآن، دلیلی برای حقانیت کتاب‌های آسمانی گذشته ( تورات و انجیل) است.
«نزل علیک الکتـب بالحق مصدقا لما بین یدیه و انزل التورلـة و الانجیل...»؛ (همان کسی که) کتاب را بحق بر تو نازل کرد، که با نشانه‌های کتب پیشین، منطبق است؛ و «تورات» و «انجیل» را. (چون در تورات و انجیل، به نزول قرآن بشارت داده شده، طبعا نزول آن، گواه راستی و صحت آن کتاب‌ها خواهد بود و این احتمالی برای مصدق بودن قرآن برای کتاب‌های آسمانی دیگر است)


انجیل ، مورد تایید قرآن است.
نزل علیک الکتـب... مصدقا لما بین یدیه و انزل التورلـة و الانجیل...
«یـایها الذین اوتوا الکتـب ءامنوا بما نزلنا مصدقا لما معکم...»؛ ای کسانی که کتاب (خدا) به شما داده شده! به آنچه (بر پیامبر خود) نازل کردیم -و هماهنگ با نشانه‌هایی است که با شماست- ایمان بیاورید، پیش از آنکه صورتهایی را محو کنیم، سپس به پشت سر بازگردانیم، یا آنها را از رحمت خود دور سازیم، همان گونه که « اصحاب سبت » (گروهی از تبهکاران بنی اسرائیل‌ ) را دور ساختیم؛ و فرمان خدا ، در هر حال انجام شدنی است!
«وهـذا کتـب انزلنـه مبارک مصدق الذی بین یدیه...»؛ و این کتابی است که ما آن را نازل کردیم؛ کتابی است پربرکت، که آنچه را پیش از آن آمده، تصدیق می‌کند؛ (آن را فرستادیم تا مردم را به پاداشهای الهی، بشارت دهی،) و تا (اهل) امّ‌القری (مکّه‌) و کسانی را که گرد آن هستند، بترسانی! ( یقین بدان) آنها که به آخرت ایمان دارند، به آن ایمان می‌آورند؛ و بر نمازهای خویش، مراقبت می کنند! («هـذا» اشاره به قرآن و مقصود از «الذی بین یدیه» کتاب‌های آسمانی گذشته، مانند تورات و انجیل است)


قرآن، نگهبان حقایق و معارف تورات و انجیل است.
«و انزلنا الیک الکتـب بالحق مصدقا لما بین یدیه من الکتـب و مهیمنا علیه...»؛ و این کتاب (قرآن‌) را به حق بر تو نازل کردیم، در حالی که کتب پیشین را تصدیق می‌کند، و حافظ و نگاهبان آنهاست؛ پس بر طبق احکامی که خدا نازل کرده، در میان آنها حکم کن! از هوی و هوسهای آنان پیروی نکن! و از احکام الهی، روی مگردان! ما برای هر کدام از شما، آیین و طریقه روشنی قرار دادیم؛ و اگر خدا می‌خواست، همه شما را امت واحدی قرارمی‌داد؛ ولی خدا می‌خواهد شما را در آنچه به شما بخشیده بیازماید؛ (و استعدادهای مختلف شما را پرورش دهد). پس در نیکیها بر یکدیگر سبقت جویید! بازگشت همه شما، به سوی خداست؛ سپس از آنچه در آن اختلاف می‌کردید؛ به شما خبر خواهد داد. («مهیمن» به معنای مراقب و محافظ است)


اصحاب پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در انجیل در پیدایش و قوت گرفتن به زراعت و مراحل گوناگون رشد آن تشبیه شده‌اند.
«محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم... و مثلهم فی الانجیل کزرع اخرج شطـه فـازره فاستغلظ فاستوی علی سوقه...»؛ محمّد (ص) فرستاده خداست؛ و کسانی که با او هستند در برابر کفّار سرسخت و شدید، و در میان خود مهربانند؛ پیوسته آنها را در حال رکوع و سجود می‌بینی در حالی که همواره فضل خدا و رضای او را می‌طلبند؛ نشانه آنها در صورتشان از اثر سجده نمایان است؛ این توصیف آنان در تورات و توصیف آنان در انجیل است، همانند زراعتی که جوانه‌های خود را خارج ساخته، سپس به تقویت آن پرداخته تا محکم شده و بر پای خود ایستاده است و بقدری نموّ و رشد کرده که زارعان را به شگفتی وامی‌دارد؛ این برای آن است که کافران را به خشم آورد (ولی) کسانی از آنها را که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده‌اند، خداوند وعده آمرزش و اجر عظیمی داده است.
سرسختی در برابر کافران و مهربانی با مؤمنان از اوصاف اصحاب پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم در انجیل است.
محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم... ذلک مثلهم فی التورلـة ومثلهم فی الانجیل...(استفاده یاد شده بر این اساس است که «و مثلهم فی الانجیل» عطف بر «و مثلهم فی التورلـة» باشد)
ظهور آثار سجده و عبادت در سیمای اصحاب پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌آله‌وسلّم از ویژگی‌های بیان شده آنان در انجیل است.
محمد رسول الله والذین معه اشداء علی الکفار رحماء بینهم ترهم رکعا سجدا... سیماهم فی وجوههم من اثر السجود ذلک مثلهم فی التورلـة و مثلهم فی الانجیل...(استفاده یاد شده بر این اساس است که «و مثلهم فی الانجیل» عطف بر «و مثلهم فی التورلـة» باشد)


۱. آل عمران/سوره۳، آیه۳.    
۲. آل عمران/سوره۳، آیه۳.    
۳. نساء/سوره۴، آیه۴۷.    
۴. مجمع البیان، طبرسی، ذیل آیه.    
۵. انعام/سوره۶، آیه۹۲.    
۶. التبیان، طوسی، ذیل آیه.    
۷. مائده/سوره۵، آیه۴۸.    
۸. فتح/سوره۴۸، آیه۲۹.    
۹. فتح/سوره۴۸، آیه۲۹.    
۱۰. فتح/سوره۴۸، آیه۲۹.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «حقانیت انجیل (قرآن)».    



جعبه ابزار