• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

خبر فسادگری بنی اسرائیل (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



اخبار غیبی خدا ، گزارشهایی است که خداوند از حوادث گذشته و یا آینده داده و این گزارشها از نظرها پنهان بوده است که یکی از این اخبار خبر فسادگری بنی اسرائیل ذکر شده است.



یکی از اخبار غیبی خداوند در قرآن پیشگویی، درباره دو بار فسادانگیزی بنی اسرائیل و سرکوب شدنشان، به دست مردانی توانمند می‌باشد.
«وقضینا الی بنی اسرءیل فی الکتـب لتفسدن فی الارض مرتین ولتعلن علوا کبیرا• فاذا جاء وعد اولـهما بعثنا علیکم عبادا لنا اولی باس شدید فجاسوا خلـل الدیار وکان وعدا مفعولا؛ و در كتاب آسمانى‌(شان‌) به فرزندان اسرائيل خبر داديم كه: قطعاً دو بار در زمين فساد خواهيد كرد، و قطعاً به سركشىِ بسيار بزرگى برخواهيد خاست.• پس آنگاه كه وعده (تحقّق‌) نخستين آن دو فرا رسد، بندگانى از خود را كه سخت نيرومندند بر شما مى‌گماريم، تا ميان خانه‌ها(يتان براى قتل و غارت شما) به جستجو درآيند، و اين تهديد تحقّق‌يافتنى است».

۱.۱ - وعده در تورات

سپس به ذکر گوشه اى از تاریخ پر ماجراى بنى اسرائیل پرداخته و مى گوید: (ما در کتاب تورات به بنى اسرائیل اعلام کردیم که شما در زمین، دوبار فساد خواهید کرد، و راه طغیان بزرگى را در پیش ‌ خواهید گرفت) (و قضینا الى بنى اسرائیل فى الکتاب لتفسدن فى الارض مرتین و لتعلن علوا کبیرا). (قضاء) گر چه داراى معانى مختلفى است اما در اینجا به معنى (اعلام) است. نظور از کلمه (الارض) به قرینه آیات بعد سرزمین مقدس ‌ فلسطین است که (مسجدالاقصى) در آن واقع شده است.

۱.۲ - اعلام قبلی به بنی اسرائیل

راغب در مفردات در معناى (قضاء) گفته است که به معناى فیصله دادن به امرى است، چه با گفتار باشد وچه با عمل وهر کدام بر دووجه است یکى الهى ودیگرى بشرى، از جمله قضاء الهى این است که فرموده: (وقضى ربّک الاتعبدوا الاایّاه) خدا دستور داده که جز او را نپرستید: ونیز در همین معنا است که فرموده: (وقضینا الى بنى اسرائیل فى الکتاب) یعنى ما اعلام کردیم و حکم را فیصله یافته کردیم وبه ایشان به وسیله وحى چنین اعلام نمودیم که ... وبر همین معنا حمل مى شود آیه : (وقضینا الیه ذلک الامر انّ دابر هؤ لاء مقطوع) این امر را به وى حکم کردیم که نسل اینان مقطوع خواهد بود.


۱. اسراء/سوره۱۷، آیه۴.    
۲. اسراء/سوره۱۷، آیه۵.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۲۵.    
۴. طباطبایی، سید محمدحسین، ترجمه تفسیر المیزان، ج۱۳، ص۴۸.    



فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «خبر فسادگری بنی اسرائیل»    



جعبه ابزار