• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

زهرا محدثی (شعر عاشورایی)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



زهرا محدثی خراسانی متولد ۱۳۵۳ در مشهد است. وی از سال ۱۳۷۳ به سرایش شعر کلاسیک، به‌ویژه غزل پرداخته، و آثارش در مجلات ادبی منتشر شده است. محدثی هم‌اکنون در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و جلسات حوزهٔ هنری مشهد به فعالیت فرهنگی و نقد شعر مشغول است.



زهرا محدثى خراسانىفرزند حسن، به سال ۱۳۵۳ ه‌. ش در شهر مقدس مشهد متولد شد. وى پس از اخذ مدرك ديپلم تحصيلات خود را ادامه داد و در رشته‌ى زبان و ادبیات فارسی ليسانس گرفت.


محدثى كار شعرى خود را از سال ۱۳۷۳ شمسى آغاز كرده است، و سبك شعرى وى كلاسيك است. پدرش مرحوم حسن محدّثى خراسانى كه خود از شاعران مطرح بود، مشوقش بوده است. اشعارش به طور پراكنده در مجلات تابران مربوط به اداره‌ى فرهنگ و ارشاد خراسان و مجلات اطلاعات هفتگى و قدس وجود دارد.
هم اكنون در كانون فرهنگى پرورش فكرى كودكان و نوجوانان به كار فرهنگى مشغول است و در جلسات حوزه‌ى هنرى مشهد كلاس نقد و بررسى شعر دارد.
محدثى در قالب دوبيتى، رباعی و غزل طبع آزمايى كرده است، ولى وجه غالب آثارش غزل مى‌باشد.


سرشار از غم‌هاى مگو بودم، سرشارم از شورى رها امشب
سرشار تو اى ياد سُكرآور، در خلوتى بى‌انتها امشب
سالار غم‌هاى زلال و پاك، اى همسفر با شانه‌هاى عشق
در ناشكيبان بقيعِ تو، جاريست شورى تا خدا امشب
اى سجده‌گاه عشق بعد از تو، مغموم و دلتنگ و خزان بر دوش
پيشانيت صبحى است چون خورشید در ظلمتى ناآشنا امشب
اى هم ركاب دشنه بردوشان، اى شطّ صبر و درد در جانت
بگشاى راز ماندن و غم را در خلوتى بى‌ماجرا امشب
اى چشم‌هايت از خدا لبريز، اى سينه‌ات رازى بهارانگيز
آشفته در تفسير غم‌هايت، پر مى‌كشم ياد تو را امشب
نوشاندم اندوه زلالت را بر دوش خاموش عطش‌هايت
سرشار غم‌هاى مگو بودم، سرشار از شورى رها امشب



محمدزاده، مرضیه، دانشنامه شعر عاشورایی، ج۲، ص۱۶۸۰.    


رده‌های این صفحه : شاعران | شعر عاشورایی | مرثیه سرایان




جعبه ابزار