• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

طهارت متقین (قرآن)

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



یکی از ویژگیهای بارز متقین که در قرآن به آن اشاره شده است طهارت از کفر می باشد.



طهارت از کفر، شرک، گناه و پاکیزگی، از اوصاف پرهیزکاران و متقین می باشد.
... کذلک یجزی الله المتقین• الذین تتوفـهم الملـئکة طیبین یقولون سلـم علیکم ادخلوا الجنة بما کنتم تعملون.باغهایی از بهشت جاویدان است که همگی وارد آن می‌شوند؛ نهرها از زیر درختانش می‌گذرد؛ هر چه بخواهند در آنجا هست؛ خداوند پرهیزگاران را چنین پاداش می‌دهد! •همانها که فرشتگان (مرگ) روحشان را می‌گیرند در حالی که پاک و پاکیزه‌اند؛ به آنها می‌گویند: « سلام بر شما! وارد بهشت شوید به خاطر اعمالی که انجام می‌دادید!» .

۱.۱ - پاداش متقین

نهرهاى جارى از پاى درختان آنها مى گذرد (تجرى من تحتها الانهار). تنها مساءله باغ و درخت مطرح نیست ، بلکه هر چه بخواهند در آنجا هست (لهم فیها ما یشاءون ).آیا تعبیرى از این وسیعتر و مفهومى از این جامعتر درباره نعمتهاى بهشتى پیدا مى شود؟
حتى این تعبیر از تعبیرى که در آیه ۷۱ سوره زخرف آمده است وسیعتر به نظر مى رسد آنجا که مى گوید و فیها ما تشتهیه الانفس و تلذ الاعین : در بهشت هر آنچه دلها بخواهد و چشمها از آن لذت برد وجود دارد آنجا سخن از خواست دلها است و اینجا سخن از خواست مطلق (یشاءون ).

۱.۲ - آیه مشابه

وسیق الذین اتقوا ربهم الی الجنة... وقال لهم خزنتها سلـم علیکم طبتم...و کسانی که تقوای الهی پیشه کردند گروه گروه به سوی بهشت برده می‌شوند؛ هنگامی که به آن می‌رسند درهای بهشت گشوده می‌شود و نگهبانان به آنان می‌گویند: « سلام بر شما! گوارایتان باد این نعمتها! داخل بهشت شوید و جاودانه بمانید!»(بر اساس این احتمال که جمله «طبتم» خبری و به معنای پاک شدن از آلودگی و پلیدی باشد.).این آیات که آخرین آیات سوره ((زمر)) است همچنان بحثهاى مربوط به معاد را ادامه مى دهد، و چون در آیات پیشین سخن از چگونگى ورود کافران به جهنم بود در اینجا سخن از چگونگى ورود مؤمنان پرهیزگار در بهشت است ، تا به قرینه مقابله مسائل روشنتر و آشکارتر گردد.
نخست مى گوید: (( کسانى که تقواى الهى پیشه کردند گروه گروه به سوى بهشت برده مى شوند)) (و سیق الذین اتقوا ربهم الى الجنة زمرا).


۱. نحل/سوره۱۶، آیه۳۱.    
۲. نحل/سوره۱۶، آیه۳۲.    
۳. زخرف/سوره۴۳، آیه۷۱.    
۴. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۱، ص۲۱۳-۲۱۴.    
۵. زمر/سوره۳۹، آیه۷۳.    
۶. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ج۱۹، ص۵۵۴.    



فرهنگ قرآن،مرکز فرهنگ و معارف قرآن،برگرفته از مقاله «طهارت متقین»    



جعبه ابزار